Hlavní navigace

Z Internet Exploreru se stane pouhý „režim“ Edge (1)

16. 5. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Microsoft včera vyřkl ortel nad Internet Explorerem, když oznámil, že se tenhle 23 let starý prohlížeč stane „režimem“ nového Edge ve variantě „full-Chromium“.

Ačkoliv redmondský gigant tímto krokem IE úplně nezahubil, dny starého softwaru jakožto samostatného prohlížeče jsou nejspíše sečteny.

„Nový režim Internet Explorer… plynule vykresluje starší obsah pouze pro IE ve vysoké kvalitě přímo uvnitř Microsoft Edge, aniž by bylo třeba otevírat samostatný prohlížeč, a aniž by uživatel musel manuálně měnit jakákoliv nastavení,“ píše Kyle Pflug, programový manažer, který vede tým ekosystému vývojářů, na blogu společnosti. „Microsoft Edge využívá váš dosavadní seznam stránek podnikového režimu, čímž určuje stránky, které vyžadují vykreslování v IE, a prostě někde vzadu přepne na režim Internet Exploreru.“

Podnikový režim je funkcí Windows 10, která umožňuje podnikovým IT administrátorům definovat, které stránky a webové aplikace se budou otevírat v IE; v současné době se tyto stránky a aplikace otevírají v rámci samostatného Internet Exploreru 11 (IE11), který je součástí Windows 10.

soutez_casestudy

Ačkoliv Microsoft vybudoval Windows 10 na konceptu více prohlížečů – IE11 a podnikový režim (Enterprise Mode) pro starší stránky a aplikace a Edge pro ten zbytek – Pflug tuto myšlenku v podstatě zavrhuje. „Od našich zákazníků slýcháme, že většina podniků dnes závisí na řešení typu více prohlížečů, a od našich zákazníků a partnerů slýcháme také to, že jde o rozpolcenou a matoucí zkušenost,“ řekl a naznačil, že jedním z těchto prohlížečů je IE. (Podle dat analytické společnosti Net Applications je nejpravděpodobnějším partnerem v těchto situacích Chrome.)

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?