Hlavní navigace

V USA stále častěji používají pro přístup online smartphone

19. 6. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © ferkelraggae - Fotolia.com
Dospělí Američané stále častěji používají pro přístup na internet hlavně smartphone, někteří dokonce pouze ten, tvrdí ve svém průzkumu analytici ze společnosti Pew Research Center.

Ti došli na základě dotazování k číslu 37 procent, což je podíl amerických dospělých každého věku, kteří smartphone k připojení online využívají více než jiné formy, například PC. Na stejnou otázku, tedy jaké zařízení s největší pravděpodobností využijí k přístupu na internet, přitom v roce 2013 shodně odpovědělo jen 19 procent Američanů.

Největší je toto číslo přirozeně u mladších dospělých, tedy těch ve věku mezi 18 a 29 lety. V daném věkovém rozmezí používá k přístupu na internet převážně mobil 59 procent respondentů (oproti 41 procentům ve stejném průzkumu o šest let dříve).

Zhruba 17 procent Američanů pak k internetu přistupuje výhradně přes smartphone – tito lidé ale ve své domácnosti zpravidla zcela postrádají vysokorychlostní připojení na internet. Což je situace, která se týká hlavně nízkopříjmové skupiny obyvatelstva, tedy těch, kteří vydělají maximálně 30 tisíc dolarů ročně. V této skupině se podíl „pouze smartphonových“ surfařů vyšplhal na 26 procent. Naopak u Američanů vydělávajících přes 75 tisíc dolarů ročně je podíl lidí využívajících pro přístup k internetu jen telefon pouhých šest procent.

CS24

Obdobná situace nastává, podíváme-li se na respondenty optikou nejvyššího dosaženého vzdělání: zatímco u lidí s nižší úrovní vzdělání tvoří ti bez počítačů s připojením více než čtvrtinu (26 procent), u těch s univerzitou se na internet pouze přes mobil připojují jen čtyři procenta respondentů.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?