Hlavní navigace

Roadmapa pro Edge odhaluje požadavky uživatelů i nedokončenou práci (1)

28. 2. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © Torbz - Fotolia.com
Mezi dalšími vylepšeními má Microsoft v plánu uvést dvě synchronizační funkce, včetně takové funkce, která propojí doplňky prohlížeče mezi jednotlivými kopiemi Edge na různých zařízeních. Komentáře uživatelů však odrážejí frustraci nad tím, jaké funkce jim v Edge na Chromiu doposud chybí.

Nejnovější roadmapa Microsoftu pro jeho prohlížeč Edge naznačuje, kdy se vývojáři vypořádají s některými z mnoha zatím nenaprogramovaných funkcí, ale většina z nich se bohužel zatím stále nachází ve fázi plánování nebo dokonce úvodních diskusí, a uživatelé tak zůstávají v nejistotě ohledně toho, kdy budou jejich kýžené funkcionality implementovány.

V běžných případech obnovuje Microsoft tzv. „Feedback Summary“, tedy souhrn zpětné vazby, pro Edge jednou týdně, kdy zveřejní soupis chystaných funkcí, které dosáhly milníku „Naplánováno“ a také toho, kdy – respektive v kterém měsíci – se každá z nich údajně dostane do prohlížeče.

Zpětnou vazbu získává redmondský gigant od účastníků preview programu Microsoft Edge Insider, ve kterém – stejně jako u jeho ekvivalentu pro Windows – uživatele žádá, aby testovali rané verze softwaru.

soutez_casestudy

Prioritou cestovní mapy Edge je dvojice záležitostí okolo synchronizace, přičemž obě dvě jsou „naplánovány na únor“. Účelem jedné je čištění dosavadních problémů, včetně duplicitních záložek (které jsou v Edge dodnes nazývány slovem „Oblíbené“ či „Favorites“, stejně jako v dobách největší slávy prastarého Internet Exploreru); ta druhá pak umožní synchronizaci doplňků prohlížeče mezi jednotlivými kopiemi Edge na různých zařízeních.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?