Hlavní navigace

Nejlepší VPN pro ČR

6. 4. 2022
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: shutterstock.com
Ať už chcete dosáhnout větší bezpečnosti při práci s citlivými daty, či si jen chcete na streamovacích službách přehrát svůj oblíbený pořad, který u nás není dostupný, řešením je VPN. Virtual Private Network, tedy virtuální privátní síť, totiž nejenom dokáže skrýt vaše online aktivity před poskytovatelem internetu či hackery, ale také vám pomůže obejít cenzuru a nejrůznější geolokační omezení.

Rozhodně však neplatí, že všichni poskytovatelé VPN nabízejí stejně kvalitní služby. Při špatném výběru nás může překvapit nejen pomalé připojení, ale například také prodej našich dat třetím stranám. Pokud se chcete obtížím s nevhodným výběrem VPN vyhnout, jste na správném místě – přinášíme vám tipy na ta nejlepší VPN pro Českou republiku.

NordVPN

Mezi bezpochyby nejpopulárnější VPN u nás patří severská společnost NordVPN. Důvodem je nejen vysoká rychlost připojení či více než 5000 serverů v 69 zemích světa, ale také třeba možnost platit bitcoiny. Mezi hlavní výhody můžeme zařadit také možnost připojit až šest zařízení současně či možnost si VPN zdarma vyzkoušet v rámci 30denního bezplatného zkušebního režimu, respektive garanci vrácení peněz.

+ Vysoká rychlost připojení

+ Více než 5000 serverů v 69 zemích světa

+ Možnost připojení 6 zařízení současně

+ Příznivá cena

– Pro bezplatnou verzi je třeba službu nejprve zaplatit a následně požádat o vrácení peněz

Private Internet Access

Mezi skutečně kvalitní VPN můžeme zařadit také Private Internet Access. Tato VPN se může pochlubit nejen praktickou aplikací, ve které se snadno zorientuje i naprostý začátečník, ale také vysokým stupněm ochrany soukromí. Nespornou výhodou je fakt, že je tato společnost zcela transparentní z hlediska neukládání a neshromažďování vašich dat. Private Internet Access se navíc řadí mezi poměrně rychlé VPN, což oceníte například při hraní her či sledování filmů. A v neposlední řadě musíme ocenit také fakt, že ji lze používat nejen na zařízení s Windows, iOS či Android, ale také na routerech nebo chytrých televizích.

+ Servery v 84 zemích světa

+ Vysoká rychlost připojení

+ Lze připojit až 10 zařízení najednou

– Nelze zvolit konkrétní server, pouze zemi

CyberGhost VPN

Pokud hledáte zejména příznivou cenu a dlouhou zkušební dobu zdarma, sázkou na jistotu je CyberGhost VPN. Tato VPNka se může pochlubit například tím, že nezanechává žádné záznamy, nabízí nepřetržitou zákaznickou podporu či automaticky chrání sítě WiFi. Mimo to má více než 6000 serverů v 91 zemích světa a nabízí hned 45denní zkušební dobu zdarma. A za zkoušku tedy rozhodně stojí!

+ Příznivá cena

+ Dlouhá zkušební doba

+ 6830 serverů v 91 zemích světa

+ Dokáže obcházet blokace streamovacích služeb

+ Možnost připojení až 7 zařízení současně

– Některé servery jsou pomalejší

ExpressVPN

Asi není žádným překvapením, že na našem žebříčku nechybí populární ExpressVPN, která se řadí k těm nejbezpečnějším a nejrychlejším na trhu. Je kompatibilní se všemi zařízeními a nabídne 3000 severů v 94 zemích světa. Díky tomu, že je k dispozici více než 250 tisíc IP adres, se s její pomocí bez problémů podíváte i na blokované pořady na streamovacích službách. I v případě této VPN se můžete těšit na měsíční bezplatnou zkušební verzi.

+ Vysoká rychlost připojení

+ 3000 serverů v 94 zemích světa

+ Vysoký počet IP adres

+ Až 5 zařízení současně

– Pro bezplatnou verzi je třeba službu nejprve zaplatit a následně požádat o vrácení peněz

SurfShark VPN

Podobné množství serverů nabídne také náš poslední tip, SurfShark VPN. Ta rovněž dokáže obejít geolokační omezení pomocí změny IP adresy či vám pomůže se vyhnout cíleným reklamám pomocí funkce SurfShark Search. Podobně jako v případě NordVPN lze využít možnosti zaplatit kryptoměnami. 

+ Neomezené množství zařízení

+ Funkce Kill Switch

+ 30denní garance vrácení peněz

CS24

-    GOS lokace u některých aplikací

 

Byl pro vás článek přínosný?