Hlavní navigace

Microsoft se zlepšuje v dokumentaci problémů se záplatami, ty však přetrvávají (3)

21. 6. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: news.microsoft.com
Dlouhá léta jsme žili v nejistotě poté, co na našich PC s Windows začaly páchat škody chybné záplaty. Často trvalo celé dny či dokonce týdny, než byly na základě sporadických zpráv chyby identifikovány. V posledních dvou měsících došlo ke zlepšení; nevysvětlené problémy přesto přetrvávají.

Předchozí díl

  • Dost matoucí jsou také aktualizace .NET. To není nic nového. Uživatel fóra AskWoody.com @abbodi k tomu poznamenává, že samotný .NET 4.8 není distribuován skrze Windows Update ani zde publikován. Ale máte to tam, jestliže používáte Windows 10 verze 1903.
  • Jiný uživatel zase hlásí zajímavou situaci, která nastala po instalaci Monthly Rollup KB 4503276 pro Windows 8.1… když po restartu otevřel IE11, otevřela se mu automaticky stránka na webu Microsoftu, žádající o přechod na „doporučená“ nastavení. Poté, co v rámci stránky klikl na křížek, panel se zavřel a původní nastavení zůstala zachována.
  • Dále tu máme problém s tzv. SSU u lidí používajících servery pro aktualizaci. Některé z těchto serverů dokážou aktualizaci zaznamenat evidentně až napodruhé: v prvním kroku naleznou a nainstalují Servicing Stack Update, a ten druhý je nutný pro nalezení a instalaci kumulativní aktualizace pro tento měsíc. Starý problém, ale stále frustrující.
  • Pak zde máme ony staré patche pro mikrokód Intelu (2019-01, 2019-02), které se náhle objevují po instalaci kumulativních aktualizací pro tento měsíc. Spousta lidí nedokáže pochopit, proč se tyto aktualizace objevují na strojích, které aktualizace nepokrývají.
  • A nakonec tu máme téměř nezdokumentovaný patch typu „defense in depth“ (hloubkové obrany) pro Exchange.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?