Hlavní navigace

Microsoft omezí velikost měsíčních updatů Windows 10 (2)

28. 8. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Microsoft minulý týden oznámil, že oseká velikost pravidelných měsíčních aktualizací Windows 10, a to už od podzimu, kdy se k zákazníkům dostane verze 1809.

Předchozí díl

Po oznámení Qureshiové z minulého týdne ovšem z těchto tří typů zůstává jen jeden, a to pro Windows 10 a Windows Server 1809 a novější. „Od další velké verze Windows 10 a Windows Server… bude [k dispozici] pouze jeden typ kvalitních aktualizací, a ten bude menší, co do velikosti, opětovně distribuovatelný a jednodušší ke správě,“ oznámila Qureshi.

Tyto nové, menší kvalitní aktualizace bude dodávány přímo skrze Windows Update, jakož i nepřímo skrze nástroje Microsoftu WSUS (Windows Server Update Services) a SCCM (System Center Configuration Manager), nebo přes platformy pro správu patchů třetích stran. Kromě toho budou umístěny i v Microsoft Update Catalog v samostatném formátu instalátoru (.msu).

V závislosti na tom, jak osobní počítač, server nebo jiné zařízení s Windows dostává měsíční aktualizace, mohou být úspory času stahování či přenosu velice podstatné. Není proto překvapením, že Qureshi zdůrazňovala právě tyto (a mnohé další) úspory. Řekla, že podniky, které nyní stahují a ukládají expresní aktualizace pro pozdější distribuci na spravovaná PC se dočkají „ohromných úspor v pásmu propustnosti a velikosti cache ve svých distribučních bodech nebo aktualizačních serverech.“

soutez_casestudy

Velikosti aktualizací jsou problémem jak pro současné, tak pro potenciální uživatele Windows 10, tvrdí expertka Susan Bradleyová. „Jestliže máte WSUS na back-endu, musejí být tyto soubory někde uloženy, zatímco je systém rozbaluje,“ říká Bradleyová. „A pokud máte špatného ISP, pomalý internet (…), pak gigabajt nebo více aktualizací každý měsíc omezí propustnost vaší sítě a v případě mobilních laptopů tato zařízení nejsou aktualizována tak, jak by měla.“

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?