Hlavní navigace

IT admini Microsoftu: zpomalte tempo updatů Windows 10 (2)

21. 8. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Microsoft by měl odstoupit od svého agresivního harmonogramu aktualizací Windows 10, řekli IT administrátoři, a zpomalit na jeden „feature upgrade“ ročně – nebo dokonce jeden každé dva roky.

Předchozí díl

Kromě toho také nadnesla problém týkající se harmonogramu vydávání feature upgradů každý měsíc. „Jestliže si Microsoft neuvědomuje, že (jeho) podnikoví zákazníci mají problémy s načasováním feature updatů, pak nenaslouchá svým podnikovým zákazníkům,“ napsala Bradleyová v e-mailové odpovědi na otázky Computerworldu, přičemž odkazovala na většinové hlasování za zpomalení tempa vydávání [upgradů].

Komentáře IT administrátorů živě vykreslují frustraci, kterou mají z frekvence vydávání feature upgradů.

„Většina feature updatů přináší tolik chyb a problémů,“ řekl jeden z respondentů. „Při současném tempu vydávání nových feature updatů je celé IT oddělení neustále zaneprázdněné řešením všech následných problémů, namísto toho, aby trávilo čas aktivitami, které skutečně vytvářejí hodnotu pro uživatele.“

„Při tempu dvou [updatů] ročně se sotva přenesete přes jeden, než to celé musíte dělat znovu, což vede k pokušení každý druhý update vynechat,“ tvrdí jiný.

„Možná to bude pro vedení Microsoftu šokující zjištění, ale naše bonusy se neodvíjejí podle stejných pravidel jako jejich bonusy,“ řekl jiný účastník. „Máme na práci lepší věci než se přizpůsobovat kolotoči, kterým je jejich obchodní cyklus.“

soutez_casestudy

Analytická firma Gartner došla k závěru, že Microsoft od své půlroční kadence aktualizací neustoupí, bude však tlačen k tomu, aby – pravděpodobně do konce roku 2020 (nebo ještě dříve) – změnil status 24 měsíců podpory z dočasného na trvalý.

Zdroj: Computerworld

Byl pro vás článek přínosný?