Hlavní navigace

Google Chrome se 4. září dočká redesignu

23. 8. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 9to5Google/Techspot.com
Google má ve zvyku neustále předělávat vzhled svých služeb, což se v nejbližší době nezmění. Americká společnost teď plánuje provést významnou vizuální změnu svého populárního prohlížeče Chrome.

Stane se tak současně s updatem Chrome 69 a díky změnám by měl být design Chromu čistější a prohlížeč „jednodušší na navigaci“ než kdy dříve. Změny pocítí desktopoví i androidoví uživatelé Chromu, desktopová verze aplikace však dozná změn největších.

A z čeho se tedy tyto změny skládají? Tak například panely v prohlížeči získají zaoblené hrany a neaktivní panely budou mít méně zřetelné obrysy, aby bylo pro uživatele snadnější určit, který panel si právě prohlíží.

Jak odhalují snímky obrazovky publikované na potálu 9to5Google, se změny z přísně pravoúhlého na zaoblený tvar dočká i adresový řádek, který zároveň získá trochu méně patrné obrysy – naopak trochu splyne s pozadím, což může být trochu frustrující pro uživatele s poruchou zraku.

Významného předělání se dočkalo také vyskakovací (drop-down) menu adresového řádku s návrhy, které už nezabírá plnou šířku okna prohlížeče. Menu bude výrazněji zkráceno a jeho hrany budou zakřivené, což bude vypadat, jako by šlo o samostatné okno.

Nakonec tu máme vizuální změnu v podobě chybějícího tlačítka „nového panelu.“ Google se v tomto ohledu inspiroval u Firefoxu a tlačítko tak nahradil prostým symbolem „+“.

soutez_casestudy

Ať už se vám tyhle změny líbí nebo ne, dostanou se k vám již brzy, tedy pokud používáte prohlížeč od Googlu – Chrome 69 vyjde 4. září.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?