Hlavní navigace

IT admini Microsoftu: zpomalte tempo updatů Windows 10 (1)

20. 8. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Microsoft by měl odstoupit od svého agresivního harmonogramu aktualizací Windows 10, řekli IT administrátoři, a zpomalit na jeden „feature upgrade“ ročně – nebo dokonce jeden každé dva roky.

Přibližně 78 procent z více než 1 100 profesionálů se zodpovědností za správu Windows ve svých firmách řeklo, že tzv. feature aktualizace Windows 10 – vydávané v současné době dvakrát ročně – by neměly být vydávány více než jednou za rok. Těchto 78 procent bylo rozděleno na téměř přesné poloviny, kdy 39,2 % bylo za jeden upgrade za rok, zatímco 39,3 % si z dotazníků týkajícího se záplat, updatů a upgradů pro Windows vybrali možnost „jednou za dva roky.“

Pouze 11 procent dotázaných uvedlo, že upřednostňují současné tempo aktualizací dvakrát za rok, a drobné procento by pak uvítalo ještě rychlejší tempo.

Výsledky pocházejí z dotazníků, který v červenci rozesílala Susan Bradleyová, síťová a bezpečnostní konzultantka, která spravuje mailing list portálu PatchManagement.org, což je fórum pro IT administrátory právě na téma aktualizací softwaru. Bradleyová zároveň píše pro AskWoody.com, což je web obsahující tipy pro Windows, který má na starosti Woody Leonard z amerického Computerworldu.

soutez_casestudy

V onom dotazníku byli administrátoři dotázáni, jak jsou spokojeni se záplatami pro Windows obecně a dále specificky pro Windows 10 (jejich odpověď: nepříliš), ale také v něm byly zahrnuty otázky na téma feature upgradů a jejich užitečnosti pro podniky a zda Windows 10 splňuje potřeby jejich společností. Získané odpovědi pak Bradleyová využila na podporu své žádosti směrem k vrcholným představitelům Microsoftu, aby řešili podle ní a jejích kolegů zhoršování kvality drobných updatů Microsoftu, probíhajících každý měsíc.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?