Hlavní navigace

Co je součástí nejnovější aktualizace Chromu? (1)

1. 11. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 9to5Google/Techspot.com
Společně s verzí Chrome 78 přichází i text zobrazující se při přejetí kurzorem nad kartu panelu, více možností pro uživatele, co se týče úpravy stránky na novém panelu, a také zpřístupnění nuceného tmavého režimu. Podnikové uživatelé pak získávají možnost vyhledávat přímo v adresním řádku Chromu v rámci svého Disku Google.

Google v úterý představil Chrome 78, nejnovější verzi svého globálně dominantního prohlížeče, který zahrnuje záplaty pro 37 slabých míst zabezpečení, nové možnosti přizpůsobení pro stránku s novým panelem a integraci vyhledávání v Disku Google.

Společnost z kalifornského Mountain View vyplatila 58 500 amerických dolarů v odměnách za nalezené chyby (bug bounty) – což je o oproti zářijovému Chromu 77 o 41 % více – výzkumníkům, kteří hlásili některé nedostatky. Tři z těchto nedostatků byly hodnoceny známkou „Vysoké riziko“, což je druhá nejvážnější kategorie čtyřstupňových hodnocení Google, ale žádný nebyl označen jako „kritické“, což je hodnocení nejvyšší. Dvě ze tří vysoce hodnocených zranitelností byly nahlášeny expertem jménem Man Yue Mo ze Semmle, bezpečnostní společnosti v San Franciscu, který dostal za odměnu celkem 35 000 dolarů.

Chrome se aktualizuje na pozadí, takže většině uživatelů stačí k dokončení aktualizace pouze restartovat prohlížeč. Pro manuální aktualizaci zvolte „O Google Chrome“ z menu Nápověda pod vertikální elipsou v pravém horním rohu; výsledný panel buďto zobrazuje informaci, že byl prohlížeč aktualizován, nebo ukazuje stav procesu stahování, načež nabídne tlačítko „Relaunch“ (obnovit).

Google svůj Chrome aktualizuje každých šest až osm týdnů; naposledy se tak stalo 10. září.

soutez_casestudy

Google tentokrát pokročil v pomalém procesu když už ne úplného přepracování podoby nového panelu, pak alespoň zvýšení úrovně možností jeho přizpůsobení.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?