Hlavní navigace

VMware vytváří partnerství s Googlem pro správu zařízení s Chrome OS

25. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: (c) T. L. Furrer - Fotolia.com
AirWatch, dceřiná společnost VMware, vytváří partnerství s Googlem, na jehož základě bude realizovat správu podnikových zařízení s Chrome OS skrze jediný cloudový portál.

Skrze cloudový portál VMware Workspace ONE budou IT administrátoři schopni spravovat zařízení Chrome ve své společnosti společně se všemi dalšími koncovými body z jediné konzole.

IT manažeři budou mimo jiné schopni plnit řadu úkolů včetně připojování zaměstnanců, zajišťování, audit a sledování hardwaru, promazávání zařízení a zajištění přístupu k personalizovaným katalogům podnikových aplikací.

S novými schopnostmi připravenými pro podnikové využití z Chrome Enterprise License budou firmy schopny také řídit zásady pro zařízení pomocí přizpůsobitelných přiřazení do skupin na základě umístění, platformy daného zařízení, oddělení a role zaměstnance. Cílem je zjednodušit prosazování zásad v rámci podniků, uvádí VMware.

„Konzumerizace podniků způsobila, že IT spravuje různé operační systémy na různých zařízeních – některé poskytnuté byznysem a jiné přinesené samotnými zaměstnanci,“ říká Sumit Dhawan, generální manažer End-User Computingu ve VMware. S tím, jak Chrome OS stále nabírá na síle, jsou naši zákazníci ochotni spravovat společně se všemi dalšími koncovými body, včetně mobilních zařízení.“

Skrze Workspace ONE budou uživatelé VMware AirWatch schopni také bezpečně spravovat životní cyklus Chromebooků, doplnil Dhawan.

V březnu oznámila firma AirWatch patřící pod VMware partnerství, jehož cílem bylo urychlit přijetí Chromebooků zlepšením dostupnosti existujících aplikací na zařízeních skrze Workspace ONE. Tato spolupráce umožnila podnikům využívajícím Chromebooky bezpečné ověřování i správu aplikací – cloudových, webových a virtuálních – jedním kliknutím.

soutez_casestudy

Google již nějaké nástroje pro správu Chromu sice nabízí, ale ne v takovém rozsahu jako hráči na poli EMM, a navíc neposkytuje řešení správy jakékoliv jiné platformy.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?