Hlavní navigace

Vincent Vanderpoel z HP: FutureSmart je nový přístup k firmwarovým řešením

6. 1. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Fotolia.com
O aktuálních inovacích jsme hovořili s Vincentem Vanderpoelem, viceprezidentem HP divize IPG EMEA.

CIO BusinessWorld: Proč HP přistoupilo k netradičnímu designu firmwaru FutureSmart a jaký benefit představuje jeho zavedení pro CIO?

Vincent Vanderpoel: S technologií FutureSmart se HP zavázalo k novému, inovativnímu přístupu k firmwarovým řešením. Ta mohou být nyní uložena výhradně na serveru, a to bez jakýchkoli komponent umístěných přímo v  zobrazovacích a tiskových zařízeních. Stejným způsobem, jakým váš webový prohlížeč získává a zobrazuje obsah, který je umístěn na jiném serveru, se může nyní k tomuto řešení připojit i vaše multifunkční zařízení a zobrazit rozhraní, které se nachází na vzdáleném serveru. Výhody tohoto řešení jsou ohromující zejména pro firmy.

Netradiční pojetí firmwaru FutureSmart umožňuje to, že řešení nemusíte instalovat a spravovat zvlášť pro každé zařízení tiskového parku. A na rozdíl od konkurentů HP spolu s webovou platformou OXP (Open Extensibility Platform) implementovalo technologii nezávislou na zařízení do všech podporovaných řešení představených v roce 2005 a později.

FutureSmart usnadňuje vedoucím zaměstnancům firem jejich podnikání. IT pracovníci mohou nyní lépe spravovat klíčové podnikové aplikace, které chrání každodenní pracovní postupy od zbytečných přerušení.

CIO BusinessWorld: Jakou roli v této architektuře hrají OXP služby?

Vincent Vanderpoel: S platformou OXP HP navždy změnilo způsob, jakým tato řešení komunikují se zobrazovacími a tiskovými zařízeními. HP OXP může významně snížit náklady tím, že vytvoří jednotné prostředí, takže vaše softwarová řešení, zobrazovací a tisková zařízení a nástroje pro správu mohou spolupracovat zcela novým jednotným způsobem.

CIO BusinessWorld: Jaké výhody pro zákazníky a partnery OXP přináší, pokud jde o integraci a vývoj tiskových řešení?

Vincent Vanderpoel: Zobrazovací a tisková řešení byla před rokem 2008 specifická pro každé zařízení. To znamená, že každé multifunkční zařízení, digitální odesílatel nebo skener požadovaly svou vlastní verzi řešení, a tak to fungovalo u všech výrobců. V roce 2008 umožnily webové technologie grafickým a tiskovým zařízením začít podporovat řešení na nich nezávislá. To znamená, že při přidání nového zařízení do vašeho tiskového parku se nemusíte starat o stažení nové verze firmwaru. Navíc ve chvíli, kdy se objeví aktualizace, stačí stáhnout jen jedinou verzi pro všechna zařízení a nemusíte kupovat nové přístroje za účelem jejich podpory. A protože můžete nasadit jedinou verzi firmwarového řešení v rámci svého parku, vytvoříte prostředí, které je jednodušší jak pro jeho IT správu, tak i pro koncového uživatele.

soutez_casestudy

CIO BusinessWorld: Jaký přínos má pro společnost nasazení HP FutureSmart a OXP z hlediska ROI?

Vincent Vanderpoel: Implementace HP FutureSmart a OXP znamená, že řešení, která jsou pro vaše podnikání nezbytná, budou pracovat napříč celým tiskovým parkem složeným ze starých i nových zařízení. Uživatelé uvidí stejné rozhraní a funkce bez ohledu na to, jaká zařízení používají. Díky konzistenci napříč zařízeními se snižují také náklady na školení a uživatelé vykonají více práce. Firmám to umožňuje ušetřit značné množství času a peněz, uživatelé se snáze naučí nové dovednosti a mají větší pocit jistoty při provádění každodenních úkolů. Úspora času, který by jinak musel být věnován školení, rovněž značně přispívá k návratnosti investic firem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku