Hlavní navigace

Ultrabooky jako nejnovější fenomén počítačového světa

6. 2. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Pixabay
Že už jste pojem ultrabook slyšeli, ale nikdy jste si nemysleli, že tato nejnovější vymoženost počítačového světa je něco pro vás? Pak vás vyvedeme z omylu. Zjistěte, čím jsou zvláštní ultratenké notebooky. Jak jim totiž jednou přijdete na chuť, stanou se nepostradatelnou součástí vašeho pracovního světa.

Co jsou ultrabooky?

Dnes už existuje celá řada typů notebooků, které jsou přizpůsobeny specifickým činnostem. Mezi nejznámější patří herní notebooky, pracovní nebo pro grafiky. Ultrabooky byly speciálně vyvinuty pro práci na cestách.

Představují ideální spojení kompaktních tabletů a výkonných počítačů. Jejich hlavními charakteristikami jasou:

  • dlouhá výdrž baterie,
  • nízká hmotnost,
  • dobrý výkon,
  • pevná a odolná konstrukce.

Pro koho jsou ultrabooky určené?

Ultrabooky jsou primárně určené pro práci. Díky nízké hmotnosti a kompaktnosti se hodí lidem, kteří přejíždějí například z jedné schůzky na druhou nebo při své práci cestují jako tzv. digitální nomádi.

Při častém přenášení notebooků roste riziko jejich poškození. Pevná konstrukce ultrabooků z nich ale činí odolnější zařízení, které se neporouchá hned po prvním nárazu.

Díky dlouhé výdrži baterie s sebou navíc nebudete muset všude nosit nabíječku a v každé restauraci hledat zásuvku. Pokud počítač nebudete nadměrně přetěžovat například sledováním filmů, hravě vám vydrží v provozu celou pracovní dobu.

CS24

Jaké jsou limity ultrabooků?

Přestože jim jejich výkon umožňuje provádět i náročnější operace (jako je například hraní her), zvládají je jen po omezenou dobu.Při dlouhodobé a nadměrné zátěži se kvůli malému chladicímu systému začnou přehřívat.

Ultrabooky ještě zdaleka nejsou dokonalé. V současné době ale představují vhodné řešení pro ty, kteří potřebují mít výkonný notebook stále po ruce.

Byl pro vás článek přínosný?