Hlavní navigace

Twitteru se vedlo lépe, než čekali analytici, ale růst se mu nedaří

25. 4. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © hackerkuper - Fotolia.com
Růst uživatelů je pro sociální síť Twitter stále problém. Počet měsíčních aktivních uživatelů sice v prvním čtvrtletí vzrostl na 330 milionů z 321 milionů v předchozím kvartále, ale meziročně to znamenalo pokles z 336 milionů.

Tržby Twitteru v prvním čtvrtletí roku 2019 dosáhly hodnoty 787 milionů dolarů, což představuje 18procentní nárůst v meziročním srovnání. Tržby z reklamy činily celkem 679 milionů, tedy znovu o 18 procent více než ve stejném období loni.

Náklady za daný kvartál se zastavily na hodnotě 693 milionů dolarů, opět s růstem o 18 procent (je zde patrný trend). I tak Twitter zaznamenal čistý zisk ve výši 191 milionů dolarů (což skutečně uvádí ve svých číslech), a zisk na akcii ve výši 0,25 dolaru, což je hodně nad 61 miliony a 8 centy na akcii ve stejném období loni.

Analytici Wall Streetu čekali okolo 775 milionů v tržbách a zisk na akcii ve výši pouhých patnácti centů.

Šéf Twitteru Jack Dorsey uvedl, že jeho společnost se snaží, aby byla sociální síť „více konverzační“, což dokázala i nedávným uvedením prototypu aplikace s názvem twttr.

Podíváme-li se dopředu, pak Twitter podle svých slov očekává, že jeho tržby ve druhém čtvrtletí dosáhnou hodnoty mezi 770 a 830 miliony dolarů a provozní zisk se pak bude pohybovat mezi 35 miliony a 70 miliony dolarů.

CS24

Jaký měly oznámené výsledky vliv na hodnotu akcií, to zatím nevíme, nicméně už skromnější čísla analytiků pozvedla cenu jedné akcie jednorázově o 7,15 procenta.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?