Hlavní navigace

Twitter tvrdí, že kvůli operačnímu systému Apple iOS 8 přišel o 4 miliony uživatelů

10. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © hackerkuper - Fotolia.com
Sociální síť Twitter se usilovně snaží zachovat zdravé tempo růstu, avšak společnost Apple jí údajně hází klacky pod nohy, byť nikoli úmyslně. Twitter ústy svých nejvyšších manažerů tvrdí, že v minulém čtvrtletí ztratil čtyři miliony uživatelů kvůli nové verzi operačního systému Apple iOS 8 pro mobilní zařízení.

Přibližně tři miliony uživatelů Twitter ztratil kvůli změně funkce Sdílené odkazy (Shared Links) v mobilním internetovém prohlížeči Safari, která zobrazuje odkazy od následovníků uživatele na Twitteru. O další milion uživatelů Twitter přišel z důvodu blíže nespecifikovaných problémů údajně souvisejících s integrací Twitteru do iOS. Těmto uživatelům nefungovalo při přihlašování heslo kvůli chybě šifrování.

Představitelé Twitteru o potížích s iOS hovořili při pravidelné telekonferenci u příležitosti zveřejnění čtvrtletních hospodářských výsledků.

Pro oblíbenou mikroblogovací síť Twitter nepředstavují čtyři miliony uživatelů nijak velké číslo – ke konci minulého čtvrtletí jich měla 288 milionů. Bez ohledu na potíže s nově vydanou verzí systému iOS pro zařízení Apple má však Twitter plné ruce práce udržet stávající tempo růstu. Na konci minulého čtvrtletí Twitter vykázal o 20 procent více uživatelů než ve stejném období předchozího roku, což představuje nejnižší meziroční růst v historii firmy.

Generální ředitel společnosti Twitter, Dick Costolo, však ujistil, že navzdory nepředvídatelné chybě v iOS 8 zůstávají vztahy mezi oběma společnostmi velmi dobré.

Zdroj: IDG News Service

soutez_casestudy

Čtěte také:
→ Příliš bílý a příliš maskulinní Twitter čelí kritice
Populární sociální síť Twitter na nátlak aktivistů za práva menšin odhalila skladbu svých zaměstnanců podle původu a pohlaví. Kritika cílí na málo pestrou skladbu zaměstnanců.
→ IBM bude na Twitteru analyzovat data odrážející veřejné mínění
Twiter a IBM spojily síly a budou pomáhat podnikům v rozhodování analýzou tweetů. Twitteru dodá globání data, IBM cloudové analytické nástroje a konzultační služby.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

Byl pro vás článek přínosný?