Hlavní navigace

Microsoft možná koupí kalendářovou aplikaci Sunrise za více než 100 milionů dolarů

9. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: sunrise.am
Microsoft údajně zamýšlí koupit společnost Sunrise Atelier, která nabízí oblíbenou bezplatnou kalendářovou aplikaci stejného jména. Podle některých zdrojů cena nejspíš přesáhne 100 milionů USD. Microsoft by Sunrise nejspíš využil k vylepšení své vlastní nabídky kancelářského softwaru. Zda by byl kalendář Sunrise nadále podporovaný a zda by zůstal volně k dispozici není dosud zřejmé.

Kalendář Sunrise je k dispozici online prostřednictvím webového prohlížeče nebo jako aplikace pro zařízení s operačním systémem iOS a Android. Sunrise agreguje data z lokálních kalendářových aplikací a služeb třetích stran jako je Google Calendar, Apple iCloud nebo Microsoft Exchange. Aplikace získala značnou oblibu mimo jiné díky čistému a přehlednému rozhraní a schopnosti smysluplně organizovat informace z různých zdrojů. Slouží i jako osobní digitální asistent, který poskytuje relevantní informace podle aktuální polohy.

Z dostupných informací není patrné, zda zůstane Sunrise k dispozici volně ke stažení jako dosud. Podle serveru TechCrunch nejspíš Microsoft aplikaci zachová, avšak převezme některé technologie do svých vlastních budoucích produktů.

příloha_ovladnete_sva_data

Akvizice by mohla společnosti Microsoft pomoci v nové strategii rozvoje, která klade důraz na software a služby pro osobní produktivitu. Je pravděpodobné, že přibudou nové funkce do stávající kalendářové aplikace, která je součástí Microsoft Outlooku. Společnost Microsoft již postupovala obdobným způsobem, když loni převzala výrobce softwaru pro organizaci e-mailu Acompli a využila její technologie v nedávno uvedené nové verzi Outlooku pro mobilní zařízení.

Šikovné asistenční funkce kalendáře Sunrise však mohou Microsoftu posloužit také k dalšímu rozvoji digitální osobní asistentky Cortana, která konkuruje obdobným technologiím společností Apple (Siri) a Google (Now).

Byl pro vás článek přínosný?