Hlavní navigace

Twitter přidává tlačítko rychlého odeslání zprávy pro soukromé sdílení příspěvků

13. 4. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © hackerkuper - Fotolia.com
Twitter chce být zaujmout jako platforma pro přímou komunikaci, usnadňuje zasílání tweetů v soukromé konverzaci.

Twitter vždy byl svojí povahou spíše veřejné fórum. Nyní chce zaujmout i jako zprostředkovatel soukromých konverzací.

Před několika dny začal Twitter zavádět nové tlačítko Message, které se zobrazuje pod každým příspěvkem v časové ose uživatele, vedle ikon Retweet a srdce. Stisk tlačítka Message vyvolá přímou zprávu pro sdílení daného příspěvku soukromě s jiným uživatelem Twitteru. Nová funkce bude k dispozici uživatelům systémů iOS a Android po aktualizaci aplikace Twitter.

Podle produktového manažera Twitteru, Somase Thyagaraji, firma zavedením nové funkce reaguje na požadavky uživatelů a aktuální trend, kdy počet přímých zpráv na Twitteru v uplynulém roce vzrostl  o 60 % a jen ve druhé polovině roku se počet příspěvků sdílených soukromě pomocí přímých zpráv ztrojnásobil.

Thyagaraja na firemním blogu napsal: „Zaznamenali jsme značný zájem o soukromé sdílení a mnoho uživatelů nám psalo, že by bylo jednoduší tweety sdílet přímou zprávou. Nyní tedy můžete jednoduše sdílet obsah ze své časové osy přímo v soukromých konverzacích.“

Twitter v posledním roce vytrvale zaváděl nové funkce, které posilují jeho přitažlivost jako platformy pro přímou komunikaci. V srpnu umožnil zasílat přímé zprávy podstatně delší než 140 znaků. Následovala podpora pro vkládání obrázků ve formátu GIF a emotikonů a posléze i možnost zasílat soukromé skupinové zprávy.

soutez_casestudy

Je poněkud překvapující, že ve vytrvalém proudu inovací na tuto funkci nepřišla řada dříve. Tlačítko pro zaslání zprávy není nepodobné soukromému sdílení fotografií na Instagramu, které přibylo v září. Podobně je možné sdílet instagramovou fotografii v soukromém vlákně.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?