Hlavní navigace

Twitter bude fungovat i na mobilech bez připojení k Internetu

10. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © hackerkuper - Fotolia.com
Využít by se k tomu mohl protokol USSD určený pro zasílání technických informací v síti.

 

Se zajímavou možností využítí protokolu USSD ( Unstructured Supplementary Service Data) přišla singapuská společnost U2topia Mobile ve spolupráci s Twitterem. Protokol USSD je určen v mobilní síti k přenosu technické komunikace, například se pomocí něj zjišťuje zůstatek na předplacených kartách. Tento protokol umožní přenést až 182 znaků, a to je dost pro tweet, který pro obsah vlastního příspěvku jich potřebuje jen 140. U2topia Mobile hodlá zpřístupnit uživatelům mobiálních telefonů bez internetového připojení twitterové zprávy pomocí této metody již v prvním čtvrtletí roku 2014.

U2topia Mobile není v podobných řešeních nováčkem, již nyní zprostředkovává přístup k určitým službám Facebooku a také Google Talk pomocí služby Fonetwish, kterou využívá 11 milionů zákazníků. Singapurská startupová firma již působí ve 30 zemích především v rozvojovém světě - v Africe a v Jižní Americe. Zde je velký potenciál pro mobilní komunikaci bez využití internetu, protože je zde zatím nedostatečné pokrytí mobilní konektivitou  a tomu odpovídá i malá penetrace smartphonů. Odhajduje se, že v rozvojovém světě mohou využít připojení k mobilní síti pouze 2 mobilní telefony z 10.

Služba bude fungovat tak, že si uživatelé budou moci stáhnout twitterové zprávy po vytočení speciálního čísla. Je ovšem zřejmé, že tweety uživatelů bez připojení k internetu budou mít jiný charakter než ty, které lidé s připojením na web. U těch totiž valnou část obsahu twitterových feedů tvoří odkazy na další online obsah.

Zdroj: Reuters

CS24

Čtěte také:
→ 77% českých firem nepoužívá Facebook pro firemní komunikaci
→ IPO Twitteru zatím překonává očekávání

G+

Byl pro vás článek přínosný?