Hlavní navigace

Tipy na knihy, které z vás udělají lepší byznysmeny, šéfy i lidi

22. 1. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: bnenin / Adobestock.com
Snažíte se každou minutu svého volného času využít na maximum a cestou do i z práce si pouštíte podcasty, posloucháte audioknihy a pravidelně se před spaním věnujete četbě sebevzdělávací literatury, protože se chcete stát tou nejlepší verzí sebe samých? Aby vaše cesta za sebezdokonalením byla snazší, přinášíme vám tipy na několik knih, díky kterým budete skutečně lepší verzí sebe samých.

Zjistěte proč spíme, proč správně dýchat a jak získat to, co chcete

Zajímá vás, proč spíme, k čemu je dobré naučit se správně dýchat a jak se nebát říct si o něco, co skutečně chcete? Tajemství spánku a jeho benefity vám prozradí Matthew Walker v knize s názvem Proč spíme. Skončit s prokrastinací jednou provždy vám pomůže Petr Ludwig v knize Konec prokrastinace a cestu do práce vám zpříjemní poslech audioknihy Jamese Nestora Dech., ve které se s vámi podělí o tipy na to, jak a proč správně dýchat. 

Mezi nejlepší audioknihy, které se rovněž  řadí do kategorie osobního rozvoje, patří také titul Umění vyjednat cokoliv od Radima Paříka. Jeho poznatky vycházejí z principů FBI a rozhodně váš život obohatí.

Inspirujte se od slavných a úspěšných

Chcete blíže nahlédnout do životů slavných, úspěšných a bohatých? Skvělou příležitost vám k tomu nabízejí pdf knihy i tištěné a audioknihy, jež vás zavedou přímo ke zdroji. Nahlédněte do deníků Alana Rickmana prostřednictvím knihy Alan Rickman: Deníky. Ponořte se do mysli Wim Hofa v knize Ledový muž a poznejte blíže život nejlépe placeného akčního hrdiny Arnolda Schwarzeneggera v knize Total recall.

Využijte svůj potenciál naplno

Chtěli byste být ve své práci skutečně úspěšní? Změňte své myšlení a začtěte se do knihy od Napoleona Hilla Myšlením k bohatství. Se zvýšením sebevědomím a objevením své vnitřní síly vám pomůže titul Uzdravte své sebevědomí od Hany Adamíkové.

soutez_casestudy

Ovládněte umění komunikace i obchodní etikety

Aby byla vaše komunikace s klienty, obchodními partnery, manažery, obchodními zástupci a dalšími lidmi co nejsnazší a nejefektivnější, nechte si poradit od mistra ve svém oboru Ladislava Špačka. V knize Byznys etiketa a komunikace vám prozradí, jak se správně oblékat na jednotlivé události, jak se chovat při společenských událostech i jak komunikovat s médii, jak správně prezentovat a zvládnout umění projevů na výbornou.

Sebevzdělávací knihy jsou skvělými společníky pro váš volný čas. Pomohou vám stát se tou nejlepší verzí sebe samých a získáte díky nim nové znalosti a rovněž si osvojíte nové dovednosti. Dopřávejte si dostatek spánku, naučte se správně dýchat, inspirujte se životními příběhy slavných a úspěšných, využijte svůj potenciál naplno a také nepodceňujte znalosti etikety a správné komunikace. Jakmile si osvojíte veškeré tyto dovednosti, budete mít cestu k úspěchu otevřenou.

Byl pro vás článek přínosný?