Hlavní navigace

Steve Ballmer definitivně opouští Microsoft

21. 8. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft
Bývalý CEO definitivně opouští firmu po půl roce, kdy vedení převzal Satya Nadella.

Experti tento krok očekávali, i když pro je to patrně o něco dříve, než se čekalo. „Ukazuje to, že Ballmer má v Nadellu důvěru a Nadella se tak může řídit vlastním úsudkem nebude se musel stále ohlížet na to, co si myslí Ballmer,“ komentuje odchod Frank Scavo z poradenské firmy Stravia.

Ballmer svůj odchod odůvodnil jinými pracovními povinnostmi. V otevřeném dopise Nadellovi uvedl jako důvod svého odchodu z představenstva Microsoftu koupi basketballového klubu Los Angeles Clippers. Dále ujistil, že si své firemní akcie ponechá.

Podle analytiků se Microsoft za nového CEO silně promění a nebude již takovou firmou, jakou byl za Ballmera. Podle Davida Johnosona ze společnosti Forrester čerpal dříve Microsoft z úspěchů minulosti, zatímco Nadella je zaměřen na technologické inovace. Nadella ovšem pro uskutečněnění svých vizí musí udělat mnoho nepopulárních kroků. Již minulý měsíc bylo oznámeno, že odejde prakticky každý sedmý zaměstnanec Microsoftu, toto opatření se bude týkat především nově získaných zaměstnanců, kteří se pod křídla Microsoftu dostali po akvizici telefonní divize Nokia; z nich odejde asi každý druhý. Za zmnku stojí uvést, že koupi Nokie prosadil právě Ballmer, který byl tehdy ve vedoucí pozici, a to navíc za nesouhlasu představenstva.

Zdroj: IDG News Service

soutez_casestudy

Čtěte také:
→ Steve Ballmer ohlásil odchod, akcie Microsoftu poskočily nahoru
Současný šéf Microsoftu oficiálně oznámil, že do 12 měsíců odejde. Vedení bude muset najít náhradu. Akciové trhy tento krok ohodnotily nárůstem hodnoty akcií.
→ Steve Ballmer je novým akcionářem #1 v Microsoftu
Poprvé po 39 letech existence se Bill Gates posunul na 2. příčku v seznamu individuálních akcionářů.

G+

Byl pro vás článek přínosný?