Hlavní navigace

Serverové divize IBM x86 je již ČR pod hlavičkou Lenova

14. 1. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Společnost Lenovo dokončila v České republice integraci serverové divize IBM x86. Integrací posiluje Lenovo v oblasti podnikového hardwaru i služeb.

Společnost Lenovo oznámila, že úspěšně uzavřela transakci v České republice a s účinností od ledna 2015 dokončila přesun zaměstnanců divize IBM x86 a obchodních operací na společnost Lenovo. Společnost Lenovo uzavřela akvizici divize x86 Server Business společnosti IBM na celosvětové úrovni 1. října 2014. S ohledem na velký počet zemí a procesů, které se týkají regionu EMEA, Lenovo oznámilo, že za účelem zajištění plynulého přechodu budou v této oblasti zaměstnanci a obchodní činnosti převedeni postupně.

Díky integraci serverové divize x86 získává Lenovo prvotřídní společnost, která rozšiřuje její schopnosti v oblasti podnikového hardwaru a související služby pro velké podniky, což ji staví do pozice lídra na trhu se servery. Kombinace globálního dosahu společnosti Lenovo, její efektivity a provozních schopností s legendární kvalitou, inovacemi a službami IBM přinese společnosti konkurenční výhodu pro ziskový růst a rozvoj společnosti do pozice lídra v enterprise odvětví.

„Jsme rádi, že ve společnosti Lenovo Česká republika můžeme oficiálně přivítat IBM x86 tým. Našimi prioritami je bezproblémový přechod pro naše zákazníky a partnery, zatímco rozjíždíme naše podnikání se servery. Na trhu velkých podniků máme velké plány a našim cílem je zopakovat úspěch, jakého jsme dosáhli v oblasti počítačů,“ říká Petr Toman, generální ředitel společnosti Lenovo Česká republika.

Společnost Lenovo získává divizi IBM x86 nedotčenou a zavazuje se následovat produktový plán IBM x86, včetně integrovaných systémů Flex a PureFlex s procesory řady x86. Lenovo bude tyto produkty i nadále inovovat. Jak bylo uvedeno dříve, bude společnost IBM i nadále poskytovat další údržbu jménem společnosti Lenovo, takže zákazníci nepocítí žádné změny, co se podpory týče.

Lenovo bude navíc OEM partnerem a bude prodávat vybrané produkty z oblasti skladování dat a softwarového portfolia IBM.

Čtěte také:
→ Big Blue má problémy s prodejem HW, manažeři IBM si nevyplatí odměny
I když poslední čtvrtletí skončilo s 6% ziskem, omezení prodeje hardwaru způsobilo pokles obratu celých 5,5%.
→ Lenovo kupuje od IBM serverovou divizi
Čínský hardwarový gigant Lenovo Group zaplatí zaplatí za low-endovou divizi IBM 2,3 miliardy USD. Jedná se dosud největší čínskou akvizici v sektoru IT.

příloha_ovladnete_sva_data

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Byl pro vás článek přínosný?