Hlavní navigace

Případová studie 2023 – přehled soutěžících

31. 8. 2023
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Aktuálního ročníku soutěže Případová studie roku se účastní čtyři IT dodavatelé, kteří prezentují šest svých nejlepších technologických řešení.

Letošní ročník soutěže CIO BW Případová studie 2023 je již osmnáctým v historii. Tentokrát přilákal čtyři dodavatele IT služeb a technologických řešení, kteří dohromady prezentují šest případových studií. Každá z přihlášených studií pojednává o zajímavých a netradičních projektech, které tuzemští lídři v ICT branži uskutečnili v poslední době.

Dovolte, abych připomněl, že CIO Business World Případová studie je nejen prezentací úspěšných projektů, ale také soutěží. Stalo se již zvykem, že hodnocení všech přihlášených případových studií se ujme odborná porota složená z profesionálů oborových sdružení ICT Unie a CACIO, zkušených akademiků z prestižních technologických fakult a také profesionálních ICT manažerů.

Každý člen komise pak v rámci pěti různých kritérií přidělí jednotlivým případovým studiím bodové ohodnocení. S celkovými výsledky hodnocení vás seznámíme v listopadovém vydání magazínu CIO Business World.

Řazení případových studií odpovídá abecednímu pořadí dodavatelů řešení. Příjemné a poučné čtení!

Přehlednost jako základ efektivity

V našem oboru je důležitá preciznost a hluboká digitální stopa. Proto jsme zvolili řešení, které nám pomáhá s dokumentací co nejlépe pracovat a zároveň a zároveň se v ní neztratit.

Důkazem pro to, že eDoCat DMS dokázal pokrýt veškeré potřeby, které společnost Oncomed v rámci digitalizace a správy všech neřízených dokumentů měla, je postupné rozrůstání projektů, které se v systému spravují. 

Aktuálně se v něm řídí více než 600 různých uživatelských skupin, které pracují na desítkách rozličných projektů, a zároveň se také rozšiřuje okruh zpracovávaných agend.

Dodavatel: Onlio

Zákazník: oncomed manufacturing

Případová studie ke stažení: Přehlednost jako základ efektivity

Synology řešení v české bance 

Po zvážení různých variant zálohování, jež jsou na trhu dostupné, bylo řešení Active Backup Suite od firmy Synology ve spojení s NAS vyhodnoceno jako nejoptimálnější pro svou jednoduchost nasazení, licenční politiku, odolnost a robustnost s možností snadného rozšíření do několika datových center. Vzhledem k počtu zálohovaných účtů byl zvolen nejvyšší model z nabídky výrobce Synology.

Dodavatel: Synology

Zákazník: Moneta Money Bank

Případová studie ke stažení: Synology řešení v české bance

Aplikace vyhledávacího systému jako řešení problému

Fulltextové technologie poskytují velký prostor pro využití v oblasti eliminace rizik. Neortodoxní přístupy k získávání informací z veřejně dostupných zdrojů jsou díky nim snadno aplikovatelné do rutinních vyšetřovacích postupů.

Většina projektů se hodnotí ekonomickou návratností. V tomto případě ale byla mnohem důležitější eliminace reputačního rizika. To se zdařilo a i zpětná vazba do interního prostředí společnosti měla svůj pozitivní dopad.

Dodavatel: Tovek

Zákazník: nelze uvést

Případová studie ke stažení: Aplikace vyhledávacího systému jako řešení problému

Nová platformá od Unicornu pomáha modernizovať mestá

Unicorn vyvinul novú IoT platformu, ktorá podporuje zber dát z rôznych IoT zariadení, vyhodnocuje ich a poskytuje prehľad o oblastiach, ktoré sú pre jednotlivé mestá kľúčové (napr. hodnota smogu v ovzduší, hustota premávky a ďalšie). 

Na základe týchto dát môžu potom mestá navrhnúť opatrenia na zlepšenie života svojich obyvateľov a zvýšenie ich bezpečnosti. Navyše vďaka možnosti simulácie slúži aj na výskumné účely pre ďalšie IoT projekty.

Dodavatel: Unicorn

Zákazník: Centrum vedecko-technických informácií SR (CVTI SR)

Případová studie ke stažení: Nová platformá od Unicornu pomáha modernizovať mestá

Cloud jako hybatel globální digitální transformace

Digitální transformace se stává stále nevyhnutelnější součástí podnikatelského světa, přičemž společnosti po celém světě hledají způsoby, jak efektivně využít moderní technologie k dosažení konkurenční výhody. 

Jedním z nejvýznamnějších trendů v této oblasti je přechod z tradičních on-premises (on-prem) řešení do cloudu. Tato transformace přináší mnoho výhod jako je škálovatelnost, flexibilita a snadný přístup ke špičkovým technologiím.

 Společnost Sodexo Benefits and Rewards Services se rozhodla tohoto trendu využít a jako svého partnera pro digitální transformaci si vybrala společnost Unicorn Systems.

Dodavatel: Unicorn

Zákazník: Sodexo Benefits and Rewards Services (Pluxee)

Případová studie ke stažení: Cloud jako hybatel globální digitální transformace

Letiště Praha: Modernizace s ArcGIS – nová éra ve správě geografických dat

Cílem projektu byla náhrada stávajícího letištního geografického informačního systému (dále jen „LetGIS“) za novou platformu, protože stávající platforma ukončila rozvoj a podporu systému. 

Letiště Praha, a.s. doposud využívalo LetGIS založený na produk- tech Autodesk, konkrétně AutoCAD Map 3D a AIMS. Tento vnitropodnikový systém podporuje téměř veškeré procesy společnosti, zejména v oblastech správy majetku a letištní infrastruktury, bezpečnostního systému, podpory plánování a investic. 

Dodavatel: Unicorn

Zákazník: Letiště Praha

Případová studie ke stažení: Letiště Praha: Modernizace s ArcGIS – nová éra ve správě geografických dat

Byl pro vás článek přínosný?