Hlavní navigace

Případová studie 2022 – přehled soutěžících

5. 10. 2022
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Fotolia - gustavofrazao
Aktuálního ročníku soutěže Případová studie roku se účastní sedm IT dodavatelů, kteří prezentují svá nejlepší technologická řešení.

Aktuálního ročníku soutěže Případová studie roku se účastní sedm IT dodavatelů, kteří prezentují svá nejlepší technologická řešení.

Letošní ročník soutěže CIO BW Případová studie 2022 je již sedmnáctým v historii. Tentokrát přilákal sedm dodavatelů IT služeb a technologických řešení. Každá z přihlášených studií pojednává o zajímavých a netradičních projektech, které tuzemští lídři v ICT branži uskutečnili v poslední době.

Dovolte, abych připomněl, že CIO Business World Případová studie je nejen prezentací úspěšných projektů, ale také soutěží. Stalo se již zvykem, že hodnocení všech přihlášených případových studií se ujme odborná porota složená z profesionálů oborových sdružení ICT Unie a CACIO, zkušených akademiků z prestižních technologických fakult a také profesionálních ICT manažerů.

Každý člen komise pak v rámci pěti různých kritérií přidělí jednotlivým případovým studiím bodové ohodnocení. S celkovými výsledky hodnocení vás seznámíme v listopadovém vydání magazínu CIO Business World.

Řazení případových studií odpovídá abecednímu pořadí dodavatelů řešení. Příjemné a poučné čtení!

Řešení ChargeUp nabíjí elektromobily v Komerční bance

ChargeUp ze skupiny společností Unicorn úspěšně zrealizoval komplexní dodávku řešení pro nabíjení elektromobilů pro Komerční banku. Projekt v první etapě zahrnoval instalaci dobíjecích stanic a implementaci chytrého řídicího softwaru na dvou pobočkách v Praze a ve školícím centru v Libohošti.

Dodavatel: ChargeUp/Unicorn

Zákazník: Komerční banka

Případová studie ke stažení: Řešení ChargeUp nabíjí elektromobily v Komerční bance


Flexibilita jako základ kvalitního řešení 

Možnost samostatně přidávat do systému nové procesy a řídit detailně jejich oběh je jednou z klíčových výhod řešení, které značně omezují závislost na dodavateli.

Dodavatel: Onlio

Zákazník: Lactalis CZ

Případová studie ke stažení: Flexibilita jako základ kvalitního řešení


Odhalování pojistných podvodů za použití technologií Tovek 

Pojišťovna se na TOVEK obrátila se žádostí o pomoc při vyšetřování pojistných podvodů. Cílem byla eliminace škod, které úmyslně způsobují její klienti. Jednalo se o skutečné škodní události, u kterých byla ovšem navýšena jejich hodnota i škody fiktivní, ke kterým nikdy nedošlo.

Dodavatel: Tovek

Zákazník: komerční firma

Případová studie ke stažení: Odhalování pojistných podvodů za použití technologií Tovek


Automatizovaná tvorba atestové dokumentace s QI 

Cílem projektu bylo implementovat komplexní systém, tedy zvýšit úroveň řízení, zlepšit podmínky pro práci a výrobu, získat přesnější informace o fungování firmy. Druhým cílem pak bylo podchytit skladovou evidenci, což znamená podpořit dohledatelnost produktů dle použitých materiálů a šarží, tím automatizovat vystavení atestové dokumentace.

Dodavatel: United Paladins

Zákazník: TMETAL

Případová studie ke stažení: Automatizovaná tvorba atestové dokumentace s QI


ceBoxOS virtualizace pracovních stanic bez nutné serverové infrastruktury pro centralizovanou správu desktopů

Společnost Wisper implementovala pro společnost Comdata France vlastní řešení centralizované správy pro více než 8 000 počítačů, jejich operačního systému a aplikací, bez nutnosti nákupu nebo nájmu serverové infrastruktury, která je nutná pro standardní VDI projekty.

Dodavatel: Wisper Eastern Europe

Zákazník: Comdata France

Případová studie ke stažení: ceBoxOS virtualizace pracovních stanic bez nutné serverové infrastruktury pro centralizovanou správu desktopů


Případová studie Czech Freestyle Mogul Team

Sezóna týmu akrobatického lyžování začíná letní přípravou během června až srpna, kdy závodníci nabírají kondici a trénují skoky do vody. Pokračuje na podzim přípravou na sněhu a v prosinci začíná seriál vlastních závodů, který končí v březnu. V rámci všech tří fází se využívá video technika, nejčastěji pak statické a GoPro videokamery k pořizování záznamu jednotlivých jízd. Ty jsou pak analyzovány a vyhodnocovány, ať již přímo na svahu či na konci dne, s cílem dosáhnout co nejlepších výkonů během závodů.

Dodavatel: Zebra Systems/Acronis

Zákazník: Czech Freestyle Mogul Team

Případová studie ke stažení: Případová studie Czech Freestyle Mogul Team


Z cloudu řízená Wi-Fi pro síť rychlého občerstvení

SUBWAY je celosvětově největší franšízový řetězec rychlého občerstvení, který prodává sendviče. Tři brněnské pobočky SUBWAY nově využívají síťová zařízení Zyxel a poskytují tak svým zákazníkům připojení k internetu prostřednictvím Wi-Fi.

Dodavatel: Zyxel Networks

Zákazník: SUBWAY

Případová studie ke stažení: Z cloudu řízená Wi-Fi pro síť rychlého občerstvení

Byl pro vás článek přínosný?