Hlavní navigace

Ohlédnutí za konferencí VMware Explore 2022

27. 9. 2022
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: MVware
Před necelým měsícem proběhla konference VMware Explore 2022 ve Spojených státech, která navázala na tradici konferencí VMworld. S ambicí stát se nejvýznamnější odbornou akcí zaměřenou na problematiku multicloudu přinesla program nabitý produktovými a technickými prezentacemi.

Nabídla také rozsáhlý ekosystém nejvýznamnějších cloudových partnerů, prosperující tržiště nezávislých výrobců softwaru pro multicloud a sloužila také jako pomyslná výkladní skříň nových řešení portfolia služeb Cross-Cloud společnosti VMware, která pomáhají jejím zákazníkům inovovat a digitalizovat podnikání.

Jak na konferenci během svého prohlášení řekl Raghu Raghuram, generální ředitel společnosti VMware, „váš podnik může být v cloudu teprve nováček, nebo dlouho zavedený hráč, konečným cílem všech je multicloudové prostředí, které přinese IT týmům urychlení digitálních inovací.“

Urychlení cloudové transformace, lepší škálování a zabezpečení

Z nových cloudových a edge infrastrukturních řešení i inovací v oblasti sítí a zabezpečení společnost VMware představila vylepšené produkty z řady vSphere. vSphere 8 je novou generací výpočetních systémů. Podporuje datové procesory (DPU) spolu s hlavními procesory (CPU) a grafickými jednotkami (GPU) a kromě toho také urychluje inovace u DevOps. Pozadu za ní nezůstala ani platforma VMware vSAN 8. 

Její nová architektura Express Storage Architecture zlepšuje výkon, efektivitu úložiště, ochranu dat i správu vSAN běžící na úložných zařízeních nejnovějších generací. Další novinkou, která byla na konferenci představena, je na cloud napojená architektura pro správu a provoz HCI v datových centrech pod názvem VMware Cloud Foundation+. VMware ale nezapomněl ani na požadavky zákazníků na jednoduchost a škálovatelnost edge prostředí a vyvinul pro ně VMware Edge Compute Stack 2 podporující menší velikosti klastrů pro efektivní provoz kontejnerů na komerčním, běžně dostupném hardwaru menšího rozsahu. 

Jednou z hlavních hvězd konference bylo preview vylepšené platformy VMware NSX v oblasti sítí, zabezpečení a komplexního přehledu v multicloudových prostředích s názvem Project Nothstar, o kterém bude v budoucnu jistě ještě hodně slyšet. Poslední novinkou z balíčku cloud a edge řešení, kterou společnost VMware představila, je nový přístup k multicloudovým sítím a zabezpečením. Nese název Project Watch a poskytuje pokročilé řízení pravidel pro komunikaci mezi aplikacemi, včetně průběžného vyhodnocování rizik v souladu s předpisy.

Tato nová cloudová a edge řešení pomáhají urychlovat cloudovou transformaci, lépe škálovat a zabezpečovat aplikační prostředí ve veřejných i privátních cloudech a prostředích na okraji sítě.

Novinky ve správě cloudově nativních aplikací

Jedním ze závazků společnosti VMware směrem k jejím zákazníkům, je pomoci zabezpečit, provozovat a spravovat nativně cloudové aplikace. Nové portfolio VMware Tanzu představené během VMware Explore jim toto nejen umožní, navíc slibuje také komplexní zabezpečení cloudových operací. VMware Tanzu Mission Control, VMware Aria Operations pro aplikace a VMware Tanzu Kubernetes Grid tak mají zjednodušit poskytování, zefektivnit správu a zvýšit spolehlivost Kubernetes.

Prostřednictvím širokého inovovaného portfolia Tanzu spolu s uceleným systémem pro správu Cloud Native aplikací a infrasturktur VMware Aria – Vmware Aria Graph a VMware Aria Hub (dříve Ensemble) – tak představil VMware řešení, která mají pomoci zákazníkům řídit náklady, výkon, konfiguraci a poskytování prostředků ve veřejných i privátních cloudech.

CS24

Zabezpečení hybridního pracovního prostředí

Dalším tématem, na které se na konferenci nezapomnělo, je bezpečná a bezproblémová práce odkudkoli. Vylepšením prošla totiž také platforma VMware Anywhere Workspace. Její nové zautomatizované prostředí má týmům IT umožnit zvládnout více práce s menšími náklady. Nové generace se dočkalo také řešení VMware Horizon cloud a rozšířením prošel také Workspace ONE Freestyle Orchestrator pro mobilní zařízení, který nyní umožňuje víceplatformní automatizaci a orchestraci.

Úspěšnou konferenci VMware Explore USA 2022, která provedla prostřednictvím představených technologií zákazníky možnostmi získání výhod chytrého přístupu ke cloudu, bude již v listopadu následovat její evropská část VMware Explore Europe. Od 7. do 11. listopadu 2022 nabídne v Barceloně během svého programu sérii setkání a aktivit, které pomohou zákazníkům na cestě k multi-cloudu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku