Hlavní navigace

Nová verze komunikátoru Skype umožní spravovat SMS zprávy z počítače

21. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Microsoft.com
Zatím neveřejné sestavení Windows 10 s číslem 14926 pro PC i mobilní zařízení umožňuje posílat a přijímat SMS zprávy v jediné aplikaci.

Komunikační aplikace Skype pro systém Windows 10 umožní posílat a číst SMS a MMS zprávy na PC prostřednictvím mobilního telefonu s Windows 10 Mobile. Funkce se nazývá „předávání SMS“. Aktualizovaná verze aplikace Skype Universal App je zatím k dispozici pouze uživatelům v rámci programu Windows Insider. Microsoft slibuje vydat ostrou verzi pro všechny uživatele během příštích měsíců.

soutez_casestudy

Pro synchronizaci SMS zpráv stačí otevřít Skype na počítači a v nastavení aktivovat příslušnou volbu. Na mobilním zařízení je potom nutné nastavit Skype jako defaultní aplikaci pro zasílání zpráv.

Bude zajímavé sledovat, co Microsoft plánuje se Skype jako platformou pro SMS. Jakmile bude systém odladěný na Windows, dávalo by smysl, aby se stejná funkce objevila i pro Android. Tím by se Skype mohl stát centralizovanějším, multiplatformním nástrojem pro práci se SMS a Skype zprávami. Je však nepravděpodobné, že by byl Microsoft schopen rozšířit předávání SMS zpráv i na iOS kvůli omezením, která v této platformě Apple zavedl.

Byl pro vás článek přínosný?