Hlavní navigace

Nová Veeam Data Platform udrží podniky v provozu

22. 2. 2023
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Veeam
Veeam Data Platform, novinka od společnosti Veeam, jejíž součástí je řešení Veeam Backup & Replication v12 s více než 500 novými funkcemi, slibuje „svobodu dat“ a ve své třídě nejlepší bezpečné zálohování a rychlou, spolehlivou obnovu dat. Kromě toho mohou zákazníci v rámci doplňkového modulu podpory Premier, který je k dispozici ve verzi Premium, získat záruku Veeam Ransomware v hodnotě až 5 milionů dolarů, takže v případě úspěšného útoku ransomwaru společnost Veeam uhradí náklady na obnovu dat. Na výhody Veeam Data Platform jsme se zeptali Martina Štětky, regionálního ředitele Veeamu pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Co přesně pro zákazníky znamená „svoboda dat“, kterou v souvislosti s Veeam Data Platform uvádíte?

Veeam Data Ptaform jsme navrhli s ohledem na preference zákazníků, nijak naše zákazníky neomezujeme v tom smyslu, že jim dáváme svobodu volby, aby se vyhnuli závislosti na dodavateli nebo technologii a vybrali si řešení, které nejlépe vyhovuje jejich konkrétním potřebám. Zákazníci si mohou vybrat jimi preferovanou možnost ukládání dat, zatímco my chráníme jejich zálohy v lokálních objektových úložištích širokého ekosystému partnerů, včetně záloh lokalit na okrajích sítě přímo v cloudových objektových úložištích. V konečném důsledku tedy poskytujeme jednotnou ochranu dat a aplikací v jakémkoliv cloudovém, virtuálním, fyzickém, SaaS a Kubernetes prostředí v rámci jediné platformy.

Filozofii neomezování odpovídá i možnost výběru ze tří edic Veeam Data Platform, ze kterých mohou zákazníci volit. Jaké je jejich základní členění?

Veeam Data Platform adresuje tři základní požadavky na udržení firem v provozu, kterými jsou zabezpečení a obnova dat, zmíněná svoboda zálohování a možnost používat dat odkudkoli bez omezení na jednu platformu nebo cloud. Všechny tři edice obsahují technologie Veeam Backup and Replication a hlavní funkce pro okamžité obnovení, bezpečné zálohování a mobilitu ve více cloudech. Edice Advanced a Premium poskytují vyspělé funkce pro zvýšení odolnosti včetně monitorování v reálném čase, analýzy a automatické nápravy, zatímco edice Premium přidává plně automatizovaný proces obnovy dat a testování. Zákazníci s edicí Premium mají navíc nárok i na záruku Veeam Ransomware Warranty, která pokrývá náklady na obnovu dat až do výše 5 milionů dolarů v případě úspěšného ransomwarového útoku.

Novinka slibuje i ve své třídě nejlepší bezpečné zálohování a rychlou, spolehlivou obnovu dat, které udrží firmy v provozu. Co specificky byste z oblasti bezpečnosti zmínil?

soutez_casestudy

V dnešním světě je základem všeho zabezpečení, protože kybernetičtí útočníci jsou neúprosní. Dokládají to i zjištění zprávy Veeam Data Protection Trends Report 2023, ve které východoevropské včetně těch českých organizací uvedly, že 39 % celého souboru jejich produkčních dat bylo úspěšně zašifrováno nebo zničeno a pouze 55 % zašifrovaných či zničených dat bylo možné obnovit. Vzhledem k tomu, že prostředí IT jsou stále složitější, je spolehlivé a flexibilní end-to-end řešení klíčové pro podporu jakéhokoli scénáře IT bez ohledu na to, kde se data nacházejí.

Veeam Data Platform poskytuje rozšířené možnosti ochrany proti ransomwaru a řadu nových funkcí, které pomohou organizacím zabránit ztrátě kritických dat nyní i v budoucnu. Zmínil bych také schopnost nejrychlejší reakce na ransomwarový útok díky identifikaci, upozorněním a obnově pouze čistých dat, včetně automatizace a osvědčené orchestrace obnovy pro všechny úlohy. Také podpora zero-trust řešení využívající vícefaktorové ověřování (MFA), servisní účty bez hesla (gMSA) pro systém Windows nebo jednorázová pověření pro systém Linux, či podpora prostředí s vynuceným použitím autentizačního protokolu Kerberos a IPv6, jsou dalšími prostředky, jak zvyšujeme celkovou odolnost IT.

Byl pro vás článek přínosný?