Hlavní navigace

Anketa Top 100: Ročenka je k dispozici ke stažení

22. 9. 2020
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Sto nejúspěšnějších českých technologických firem zvýšilo své meziroční tržby v průměru o 9,3%. Tyto údaje vyplývají z výsledků ankety TOP 100 ICT společností v České republice. Ročenka, která vyšla v tištěné podobě v červnu, je nyní k dispozici ke stažení.

Společnost Internet Info DG uspořádala letos již 24. ročník ankety Top100 ICT společností v České republice. Do hlavní části, kde jsou hodnoticím kritériem tržby za poslední fiskální období, se letos přihlásilo 133 firem. Výsledky, které zahrnují údaje o všech přihlášených, vyšly v tištěné podobě jako zvláštní příloha magazínu CIO Business World. Elektronická verze publikace je nyní k dispozici ke stažení ve formátu PDF.

Ročenka TOP 100 ICT společností v ČR ke stažení

 

Výsledky ankety

Letošní pořadím i výsledky zahýbala účast společnosti O2 Czech Republic, která se do ankety přihlásila jako jediný z velkých telekomunikačních operátorů. Do statistik zmíněných v úvodu tohoto článku jsme proto výsledky telco operátorů neazhrnuli, protože přece jen jejich byznys je úplně jiná liga. Navíc jejich účast v anketě je nepravidelná, v loňském roce se z velké trojky telco operátorů nepřihlásil žádný. I proto jsme upustili od dřívější praxe publikovat jejich výsledky v samostatném přehledu. 

Na dalších předních pozicích se umístili hlavně prodejci a distributoři výpočetní techniky. Pomyslnou stříbrnou ratolest získala letos společnost Alza, která si vyměnila pořadí s loňskou jedničkou, společností AT Computers. Pořadí na 4. až 10. pak prakticky odpovídá žebříčku loňskému.

Klasická média dnes bojují o pozornost s moderními metodami on-line marketingu, proto nás těší vytrvalý zájem technologických společností o účast v průzkumu. Je to pro nás důkaz toho, jak si firmy uvědomují, že jsme schopni jejich úspěchy prezentovat v unikátním odborném kontextu. Ročenka totiž kromě tabelárních přehledů obsahuje i tržní a technologické analýzy a prognózy renomovaných agentur, rozhovory s představiteli významných partnerských firem i odborné redakční články.


Vítězové ankety 


Pořadí


Společnost

Roční tržby
(miliony Kč)

1

O2 Czech Republic, a. s.

38 759,6

2

Alza.cz, a. s.

29 300,0

3

AT Computers, a. s.

24 589,0

4

Avast Software, s. r. o.

19 750,0

5

eD system, a. s.

10 700,0

6

SWS, a. s

10 321,0

7

Alef Distribution, s. r. o.

7 272,0

8

Autocont, a. s.

5 457,0

9

Unicorn, a. s.

4 242,0

10

Adastra, s. r. o.

4 044,0

Uvedeno prvních deset společností řazených podle tržeb na poslední uvedený fiskální rok.

Ročenka je primárně vydávána v tištěné podobě a přednostně distribuována předplatitelům tištěných verzí našich časopisů. Tištěnou verzi ročenky tak získáte, pokud objednáte číslo CIO Business World č. 4/2020 na adrese:

https://idg.cz/tituly/objednavka-cisla/businessworld
(
toto číslo vyšlo 21. 8. 2020).

soutez_casestudy

Redakce současně děkuje všem partnerům a inzerentům, díky nimž mohla být naše ročenka vydána.

 

Byl pro vás článek přínosný?