Hlavní navigace

Microsoft: Creators Update připraven pro byznys

31. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: news.microsoft.com
Společnost Microsoft oznámila, že jeho zatím poslední aktualizace Windows 10, tzv. Creators Update, je připravena na všeobecné využití v podnicích. Čímž zároveň stanovuje dobu „odchodu do důchodu“ jednotlivých verzí na 14 měsíců.

Tímto krokem totiž začíná odpočítávání ukončení podpory u verze Windows 10 z konce roku 2015, k níž dojde v říjnu.

„Systém Windows 10 1703 je připraven na všeobecnou implementaci, v závislosti na zpětné vazbě, kterou jsme obdrželi od organizací, nezávislých prodejců softwaru (ISV), partnerů, OEM a spotřebitelů, kteří tak již učinili [tedy onu implementaci],“ říká Michael Niehaus, ředitel produktového marketingu v příspěvku na webu Microsoftu TechNet, který je zdrojem pro IT profesionály. Niehaus Creators Update dává jeho numerické označení, 1703, které je ve formátu rrmm.

Verze 1703 byla Microsoftem poprvé nabídnuta 5. dubna, od té doby však společnost automatickou dodávku spotřebitelům omezila.

Předchozí verze Windows 10 bývaly povýšeny na tzv. „Current Branch for Business“ (CBB), jakmile byly připraveny na využití v byznysu. Ale Microsoft od CBB ustoupil – a stejně tak od analogické verze pro spotřebitele „Current Branch“ (CB). V dubnu společnost oznámila, že bude synchronizovat terminologii Windows 10 s tou, kterou již využívala u Office 365, a CBB a CB zkombinovala do pod jediný název, „Semi-Annual Channel“ (SAC).

Microsoft zároveň aktualizuje instalační balíčky a .iso obraz disku edice 1703 o integraci kumulativní aktualizace z 11. července, tedy nejnovějšího souboru bezpečnostních záplat. Podle Niehause budou instalační balíčky obnoveny na Windows Update, Windows Update for Business, WSUS (Windows Server Update Services), Volume License Servicing Center i MSDN (Microsoft Developers Network).

soutez_casestudy

Kromě toho Microsoft stanovil konec podpory pro první upgrade Windows 10, nazvaný 1511 (podle data vydání v listopadu 2015), a to na 10. října, což je datum Patch Tuesday tohoto měsíce. Po tomto datu nebudou pro tuto edici k dispozici bezpečnostní aktualizace ani záplaty zranitelností.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?