Hlavní navigace

Kde narazíte na nejlepší programátory? V Silicon Valley to není

31. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © alphaspirit - Fotolia.com
Personální agentura HackerRank specializovaná na IT tvrdí, že nejkvalitnější programátoři v Americe jsou ve státech Washington a Wyoming a svá tvrzení dokládá výsledky testů, kterým podrobuje uchazeče.

Zeptáte-li se, kde v Americe nalézt nejlepší programátory, mnoho lidí nejspíš ihned napadne Kalifornie, kde leží proslulé Silicon Valley. Podle personální agentury HackerRank, která se zaměřuje na technické pozice, žijí nejšikovnější američtí vývojáři ve státě Washington.

Agentura HackerRank, která nabízí testy programátorských schopností, zkoumala vlastní data a zjistila, že nejschopnější vývojáři pochází z Washingtonu. Těsně za nimi se umístili vývojáři z Wyomingu, i když je jich zde menší koncentrace. Vývojáři z těchto dvou států jednoznačně vedli z hlediska algoritmů, což je oblast, jíž je věnován největší podíl úloh na testovací platformě. Kalifornie se umístila celkově třetí a mezi 10 nejlepšími v jednotlivých kategoriích.

příloha_ovladnete_sva_data

„Skutečnost, že Washington předčí Kalifornii, rozhodně stojí za pozornost. Silicon Valley je sice světově proslulé, ale mnoho inovativních a vlivných firem z oboru sídlí i v městech jako Seattle,“ říká Vivek Ravisankar, ředitel agentury HackerRank.

Agentura HackerRank zkoumala výsledky programátorů v osmi oblastech včetně algoritmů, funkčního programování, matematiky, datových struktur, Ruby, C++, Pythonu a Javy. Kritéria hodnocení se v jednotlivých oblastech liší a test každé z těchto osmi dovedností obsahuje řadu různých úloh. Statistické údaje pochází z let 2015 a 2016 z testů zhruba 450 000 programátorů. Pořadí deseti nejlepších států je následovné:

  1. Washington
  2. Wyoming
  3. Kalifornie
  4. Nové Mexico
  5. Wisconsin
  6. Jižní Dakota
  7. Nevada
  8. New York
  9. Connecticut
  10. Virginie

Byl pro vás článek přínosný?