Hlavní navigace

Jak to vypadá s lednovými záplatami Microsoftu (1)

4. 2. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Všeobecně se dá říci, že lednové záplaty vypadají relativně neškodně, ale v některých případech specifických uživatelů mohou mít nečekané negativní důsledky.

Samozřejmě tu máme tradiční kumulativní aktualizace „Patch Tuesday“ a sekundární kumulativní aktualizace pro všechny verze Windows 10. Microsoft tyhle sekundární kumulativní updaty nazývá „volitelnými,“ protože je získáte pouze v případě, že je ve Windows Update vyhledáte manuálně.

Windows 7 a 8.1 se dočkaly svých obvyklých měsíčních „rollupů,“ ale má to háček. Konkrétně se týká rollupu Windows 7, který má několik chyb, jež lze vyřešit jen tehdy, pokud si nainstalujete preview verzi únorového rollupu. Což vůbec nedává smysl, ale co už, to je Microsoft. Kromě toho je zde ještě jedna chyba aktualizace Windows 7, kterou vyřešíte instalací jiné záplaty.

Záplata .NET u Windows 10 verze 1809, KB 4481031, začala být distribuována jako preview, ale ve skutečnosti preview nebyla. Proto se někteří uživatelé jednoho rána probudili a zjistili, že jejich PC už není aktivován. Chyba na straně Microsoftu.

Office 2010 taktéž řeší problém. Vlastně dva. Podle všeho komplikace s japonským kalendářem nezmizela, a po „opravách“ zamrznou aplikace Word, Excel a Access.

A nakonec tu máme opakování záhadného patche KB 4023057 „update realiability,“ který na některých strojích vyhazuje chybu 0x80070643.

CS24

Kumulativních aktualizací při příležitosti Patch Tuesday  i výše zmíněných sekundárních kumulativních aktualizací se v lednu dočkaly všechny dosud podporované verze Windows 10. Novinkou je však pozoruhodné zpoždění při vydávání druhého patche pro Windows 10 verze 1809 – KB 4476976. Microsoft tuhle záplatu pozdržel o týden déle, neboť předtím spustil neobvyklé druhé kolo beta testů v Preview Ringu programu Windows Insider. Což je skvělá zpráva, která ukazuje, že si Microsoft s updaty pro 1809 dává načas.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?