Hlavní navigace

Jak na mezinárodní SMS?

8. 1. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © vmachan - Fotolia.com
Jak je to s posíláním SMS do zahraničí a ze zahraničí? Platí za SMS vždy jen odesílatel, nebo i příjemce? Vše důležité se dozvíte v následujícím přehledu.

(PR čánek)

Jak je to s SMS do zahraničí?

Pokud píšete z ČR osobě s českým telefonním číslem, která se nachází v zahraničí, je tato SMS nějak zpoplatněna, či nikoliv? V případě, že se vy nacházíte v ČR, tak se cena SMS do zahraničí vždy odvíjí od vašeho tarifu. Účtování je stejné bez ohledu na to, kde se příjemce nachází. SMS je pro příjemce zdarma, protože příchozí SMS v Roamingu nejsou zpoplatněny.

SMS zpráva odeslaná na kterékoliv zahraniční telefonní číslo se označuje jako mezinárodní SMS. Cena (včetně DPH) za odeslání SMS na zahraniční telefonní číslo je aktuálně v síti Vodafone 2.52 Kč, v síti T-Mobile 5.05 Kč a v síti O2 5 Kč. Cena je stejná, ať už odesíláte SMS z ČR či ze zahraničí, a platí do všech zahraničních destinací. Na SMS na zahraniční telefonní čísla se neuplatňují volné SMS v rámci tarifu nebo z jiných SMS balíčků. Příjemce této SMS zprávy neplatí nic.

Jak je to s SMS ze zahraničí?

soutez_casestudy

Pro možnost přijímat SMS v zahraničí a posílat SMS ze zahraničí musíte mít aktivní roaming. Příjem zpráv v zahraničí je zdarma.

SMS odeslané ze zahraničí nelze odečíst z vašeho tarifu či balíčku volných SMS a účtují se vždy nad rámec tarifu/balíčku. Cena SMS se liší dle země, ze které SMS posíláte. Stačí jen zjistit cenu podle státu (příslušné roamingové zóny), kde se budete nacházet. Po překročení hranic vám přijde automaticky uvítací SMS. V této zprávě najdete i ceny za odchozí volání, příchozí volání a posílání SMS. Příjemce vaší SMS zprávy opět neplatí nic.

Byl pro vás článek přínosný?