Hlavní navigace

Jak mohou podniky šetřit na Office pro home office (6)

11. 4. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft/CIO.com
Když se společnostem rozprchne pracovní síla, stále mohou něco ušetřit tím, že těmto vzdáleným pracovníkům nabídnou přesně ten správný balík Office. Nabízíme několik možností.

Předchozí díl

Microsoft zároveň upustil od svých běžných požadavků na svoji podporu FastTrack, co se týče bezplatné zkušební verze Office 365 E1. FastTrack bude asistovat těm zákazníkům, kteří budou svoje zaměstnance zapojovat do E1 mezi březnem a srpnem letošního roku, oznámila společnost v jednom z dokumentů podpory.

Řekněte svým zaměstnancům, ať si Office na svůj PC nebo Mac nainstalují sami

Jestliže si zaměstnanci, kteří jsou náhle zavřeni v domácí karanténě, začnou stěžovat na to, že bez Office nemohou pracovat, a pak v panice kontaktují IT oddělení (taktéž pracující z domu) a ptají se, co mají dělat, pak odpověď na tuto otázku nemusí stát společnost ani haléř. To proto, že zaměstnanec, který je už nyní krytý některým z plánů Office 365, si Office může nainstalovat na svůj vlastní PC nebo Mac.

Další alternativy

Samozřejmě existují i další alternativy. Tou zásadní je možnost využití některého z konkurenčních open-source řešení, které si zaměstnanci budou moci nainstalovat sami zdarma. Za zmínku stojí například neustále aktualizované a vyvíjené balíky LibreOffice a OpenOffice, které jsou k dispozici i v češtině a zaměstnance, potažmo vás, opět nemusí stát ani haléř – mimo dobrovolné dary a příspěvky vývojářům.

soutez_casestudy

Tato řešení jsou vhodná i pro využití v byznysu, na rozdíl od domácích věčných licencí Microsoft Office, které možná někteří z vašich zaměstnanců mají nainstalované na svých osobních zařízeních. Tyto licence totiž možnost využití balíku k výdělečné činnosti zpravidla nezahrnují.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?