Hlavní navigace

IT výdaje za bezpečnost vzrostou z 18% na 25%

12. 3. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © Gajus – Fotolia.com
Primárním úkolem zabezpečovacích systémů je ochrana, nicméně poslední studie dokazují, že firmy, které chtějí uspět v prostředí, kde se jedním z hlavních prodejních nástrojů stávají mobilní aplikace, nahlížejí na systémovou bezpečnost zcela novým prizmatem.

Tento závěr vyplývá ze studie CA Technologies. Ta mimo jiné potvrzuje, že zabezpečovací software by neměl být považován za systém, který pouze limituje přístupy k datům, ale měl by fungovat také jako platforma umožňující inovace a otevírat nové obchodní příležitosti.

„V současnosti potřebujeme fungovat v dokonale zabezpečeném světě – období, kdy byl důraz kladen v prvé řadě na produkci služeb a aplikací a na bezpečnost se moc nehledělo, je dávno za námi,“ říká Amit Chatterjee, výkonný viceprezident CA Technologies. „Nicméně ve světě application economy, kde se úzce propojují lidé, služby a data, zjišťují byznysmeni, že zabezpečení má znamenat více než zajištění ochrany. Nejen, že má za úkol zabránit vnějším hrozbám, ale má především umožňovat zákazníkům perfektní uživatelský zážitek, a tím tak dál vytvářet nové obchodní příležitosti.“

Klíčové výsledky výzkumu:

CS24

  • Na mobilitě záleží 
    Největší bezpečnostní prioritou je stále ochrana proti zneužití dat (potvrdilo ve výzkumu 56 % respondentů), nicméně 42 % dotazovaných také uvedlo, že by zabezpečovací software měl umožnit také vylepšení zákaznického dojmu z užívání mobilních aplikací. Navíc, 49 % respondentů potvrdilo, že mobilní aplikace a zařízení mají velký či zásadní vliv na bezpečnostní politiku společnosti s ohledem na zákazníky a uživatelské prostředí. Toto číslo bude narůstat s tím, jak budou mobilní aplikace, zařízení nebo Internet věcí vyžadovat stálé připojení na internet
  • Přání rychle inovovat
    Uspět znamená stále rychleji vytvářet nové aplikace. Celých 79 % respondentů otevírá k dosažení tohoto cíle svá data, čímž sledují nejen rychlejší vývoj nových aplikací, ale také zlepšení uživatelské zkušenosti a zvýšení příjmů. Taková datová „otevřenost“ pak představuje další výzvu pro zabezpečovací software.
  • Přijímání nových přístupů
    78 % respondentů již zaznamenává či očekává zvýšení příjmů z nových služeb, které umožnilo právě přehodnocení náhledu na zabezpečovací software podnikových systémů. 48 % respondentů uvádí, že právě podpora rozvoje obchodních příležitostí je důležitou výhodou nových zabezpečovacích systémů, která přispívá k růstu firmy.
  • Růst investic do zabezpečovacích systémů 
    Nový pohled na bezpečnost a ochranu dat se odráží ve vyšších investicích do tohoto odvětví. Celých 25 % výdajů na IT v příštích třech letech bude směřováno do bezpečnosti, oproti současným 18 %.

Zdroj: Studie „8 Steps to Modernize Security for the Application Economy“

Ve výzkumu bylo osloveno 1.425 pracovníků v nejvyšších vedoucích a IT pozicích firem s minimálním obratem alespoň 500 milionů dolarů, podnikajících v oboru finančních služeb, zdravotní péče, malobochodu, telekomunikací a mediálního/zábavního průmyslu.

Byl pro vás článek přínosný?