Hlavní navigace

Erick Gillier z Mazars: hybridní řešení snížila TCO

19. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Sergej Khackimullin - Fotolia.com
Na naše otázky odpovídá Erick Gillier, partner poradenské společnosti Mazars v České republice.

CIO BusinessWorld: Jaké jsou specifické požadavky vaší firmy, případně obecně vašeho odvětví na funkcionalitu podnikových informačních systémů?

Erick Gillier: „Hybridní“ řešení přispělo sloučením účetního, mzdového a fakturačního modulu do jednoho sytému k výraznému zjednodušení obsluhy systému formou unifikace uživatelského rozhraní. Současně vyloučilo nutnost replikací dat, což zásadně přispělo k jejich konsolidaci a tím ke zpřesnění a urychlení reportingu. Zanedbatelná není ani související úspora provozních nákladů.

Co firma vašeho zaměření očekává od hybridního řešení?

Snížení TCO (Total Cost of Ownership) s možností operativního kapacitního rozšíření systému reflektující aktuální potřeby a nároky naší společnosti.

Proč jste se pro realizaci cloudového řešení obrátili právě na Asseco Solutions?

K našemu rozhodnutí přispěly naše dosavadní zkušenosti s používáním účetního softwaru Helios. U cloudového řešení rozhodla vysoká flexibilita vývojového týmu i projektového vedení umožňující informační systém operativně kastomizovat dle individuálních požadavků Mazars jako klienta.

Co vám aplikace tohoto typu dosud přinesla?

Zvýšení kvality dat. Zjednodušení přístupu k interface aplikaci. Snížení nákladů pro všechny strany. Snížení nákladů na administraci informačního systému na straně klienta.

Jak reagují vaši zaměstnanci na zavedení cloudové aplikace?

soutez_casestudy

Velmi se nám osvědčila průběžná komunikace se zaměstnanci, informace o postupu vývoje a zavádění tohoto řešení. Zaměstnanci měli čas se na změnu postupně připravit a vyškolit. Samotné spuštění pak proto nevyvolalo žádné překvapení, nenastaly komplikace ve funkčnosti systému a lze říci, že zaměstnanci změnu v podstatě nepocítili.

Máte povědomí o tom, jaký typ podnikových aplikací používají další firmy z vašeho oboru?

Především SAP nebo Oracle.

Byl pro vás článek přínosný?