Hlavní navigace

Datová centra budoucnosti – jednodušší, rychlejší a levnější

11. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © senticus - Fotolia.com
Nové konvergované systémy IT infrastruktury a konvergovaných datových úložišť, součást strategie HP New Style of IT, urychlí dobu nasazení, sníží provozní náklady a zjednoduší výstavbu datových center.

Praha, 11. prosince 2013 - HP dnes oznámilo novou nabídku HP konvergovaných systémů (HP ConvergedSystem) a konvergovaných storage řešení, která poskytnou podnikům vyšší rychlost, flexibilitu a sníží náklady na provoz IT infrastruktury. Novinky pomohou podnikům vybudovat výkonná a energeticky úspornější datová centra nové generace.

Datová centra se blíží svému kritickému bodu – podle odhadů společnosti Gartner (Gartner Symposium ITXPO 2013, „Top 10 Trends and Their Impact on IT Infrastructure and Operations,“ Milind Govekar, Andrew Butler, říjen 2013) vzrostou v nejbližších pěti letech datové požadavky průměrného podniku o více než 800 %. Podniky musí být schopné „ustát“ tento exponenciální nárůst dat a zároveň zavádět nové aplikace pro zpracování velkoobjemových dat a rozsáhlé analýzy s použitím stávajících IT modelů založených na virtualizovaných infrastrukturách a cloudu.

Nové portfolio HP ConvergedSystem zahrnuje IT systémy pro provoz klíčové IT zátěže typu virtualizace, velkoobjemových dat či hostovaných desktopových prostředí. Nabízí rychlost nasazení od objednávky až po reálné zprovoznění pod 20 dní. Díky rychlému nasazení, intuitivní správě a podpoře mohou organizace přesunout svou pozornost od integrace systémů k samotnému poskytování aplikací, které generuje provozní zisky. Nabídku tvoří:

CS24

HP rovněž představilo nové řešení pro zjednodušenou a rychlejší cestu ke správě dat. Jedná se o inovace portfolia HP Converged Storage, které zásadně zlepšují provozní produktivitu, zvyšují rychlost zpracovávání dat, rozšiřují mobilitu aplikací na veřejné i privátní cloudy a zajišťují nejvyšší úroveň zabezpečení. Součástí jsou:

  • HP StoreOnce Backup pro efektivní průběžnou správu vzrůstající datové zátěže. Mimo jiné poskytuje i více než čtyřikrát vyšší výkon zálohování a až desetkrát rychlejší obnovení dat oproti nejbližšímu konkurentovi (EMC Data Domain).
  • HP StoreAll Archive pro efektivnější vytěžování informací z velkoobjemových dat a až 100000× rychlejší vyhledávání oproti tradičním souborovým systémům (prostřednictvím HP StoreAll Express).
  • HP 3PAR StoreServ Storage pro novou úroveň dostupnosti dat při polovičních provozních nákladech a nižších dobách odezvy, než u dosavadních řešení.

 

Byl pro vás článek přínosný?