Hlavní navigace

Co si přečtete v nejnovějším CIO BW 1/2023?

23. 2. 2023
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Hlavními tématy magazínu jsou kybernetická bezpečnost, kariéra v ICT, život ředitele informačních technologií, řízení vztahů se zákazníky a speciál k tisku a řízení dokumentů.

V sekci Bezpečnost najdete například články o těchto tématech:

Vzhledem k tomu, že není zcela jasné, na jakých nástrojích závisí produktivita vývojářů a systémů a na čem závisejí tyto nástroje a zdroje kódu, je načase začít se vážně zabývat zabezpečením dodavatelského řetězce softwaru. Radíme, jak na to.

Bezpečnostní audit podnikových informačních systémů poskytne aktuální informace o souladu těchto systémů s bezpečnostními požadavky definovanými v bezpečnostních politikách, vnitřních předpisech, právních normách a analýzách rizik, případně se závěry a poznatky z předchozích auditů. Audit pomůže odhalit bezpečnostní problémy IT systémů, včetně softwaru, hardwaru, infrastruktury, postupů, obchodních procesů a lidí.

Moderní digitální byznys bez bezpečnosti nemůže existovat a výkonný management chápe, že jeho role se změnila i ve vztahu k ochraně digitálních aktiv a ekosystémů. Dopodrobna rozebíráme, jak by to mělo správně vypadat.

V sekci Řízení vztahů se zákazníky najdete například články o těchto tématech:

Celopodniková adopce systému CRM představuje pro současné organizace klíčovou a přínosnou disciplínu hned z několika úhlů pohledu. Kromě již zmíněné vyšší odolnosti narazili analytici společnosti Forrester ještě minimálně na dva významné benefity. Které to jsou? Dozvíte se v CIO BW 1/23.

Platforma pro zákaznická data (CDP) je předem připravená jednotná databáze zákazníků, která získává data z různých zdrojů a vytváří profily klientů v podobě strukturovaných dat dostupných jiným marketingovým systémům. Jak ji dobře spravovat?

V sekci Kariéra najdete například články o těchto tématech:

Hybridní modely práce byly v jednu dobu nutností, ale nyní jsou spíše na ústupu. Jako cestu vpřed mnozí CIO vidí větší podíl času na pracovišti, nové manažerské schopnosti a efektivnější nástroje pro spolupráci. Nebo je to všechno jinak?

CIO se s námi podělili o ponaučení z loňského roku z hlediska tempa transformace podniků, implementace hodnotově orientovaných IT iniciativ a výhod dobře fungující kultury na pracovišti.

Na prahu roku 2023 je ideální čas se blíže podívat na sliby a předsevzetí IT manažerů a na to, kde by mohlo být vedení firem nakonec zklamané.

soutez_casestudy

Součástí magazínu je také rozsáhlý speciál Tisk a řízení dokumentů. Magazín si můžete objednat například zde.

Přeji inspirativní čtení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku