Hlavní navigace

Co je součástí nejnovější aktualizace Chromu? Panely uspořádané do skupin (2)

28. 4. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld.com
Google v uplynulém týdnu vydal otři týdny zpožděnou verzi svého prohlížeče Chrome 81, ve které lepí 32 zranitelností (plus navíc ještě jednu 15. dubna). A nyní uživatelům slibuje, že než v polovině května dorazí příští upgrade, uvolní společně s ním listy (či chcete-li panely) uspořádané do skupin.

Předchozí díl

Panely teď budou tvořit skupiny

Nejdůležitější novinka v rámci Chromu 81, Tab Groups čili seskupování panelů, je většině uživatelů zatím nejspíš stále skryta. Minimálně byla skryta zaměstnancům Computerworldu, kteří nový Chrome testovali.

Funkce Tab Groups byla vyvíjena několik měsíců a její účel je víceméně zřejmý už z jejího názvu: uživatelé si mohou organizovat panely ve stavovém řádku prohlížeče spojováním do skupin charakterizovaných složkami, přičemž každé z těchto složek může být přiřazena barva a název a je možné z ní jednotlivé panely odstraňovat a naopak do ní přiřazovat panely nové.

Funkce měla původně debutovat už v únorovém Chromu 80, a v některých výjimečných případech po celém světě dokonce možná debutovala. Na mnohých počítačích se systémy Windows 10 a macOS zaměstnanců amerického Computerworldu ovšem nikoliv. Později Google funkci posunul právě do verze 81, ale zároveň oznámil, že automaticky ani v ní nebude k dispozici od začátku.

„Toto [funkce] bude k dispozici uživatelům systémů Mac, Windows a Linux v rámci Chromu 81,“ napsal Google v poznámkách k vydání v sekci „Uvedení skupin panelů pro zbývající uživatele“.

CS24

Používání skupin panelů je snadné. V menu vyvolaném kliknutím pravým tlačítkem na daný panel nyní uvidíte možnost přiřazení panelu do existujících skupin nebo jeho odstranění z těchto skupin. K dalším možnostem patří možnost pojmenování každé skupiny a/nebo výběr barvy, která obklopí název skupiny a vizuálně stanoví hranici panelů v této skupině; odstranění panelů ze skupin; nebo zavření všech panelů v dané skupině.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?