Hlavní navigace

CIO Grand Prix: AspectWorks – Implementace řešení pro řízení projektů na CRM platformě Salesforce

19. 4. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: (c) red150770 - Fotolia.com
Redakce CIO uděluje ocenění CIO Grand Prix 2017 společnosti AspectWorks za rychlé nasazení do provozu a netradiční využití platformy Salesforce.

Ve společnosti Deimos − ve firmě, která působí v oblasti průmyslové automatizace a vyrábí jednoúčelové stroje i automatické montážní linky − potřebovali sjednotit a vytvořit jeden nástroj pro projektové řízení, pomocí kterého by mohli řídit a sledovat výrobu, kapacity, čas a náklady projektu.

Dosavadní praxe spoléhala na sdílené excelové soubory a jiné aplikace, do nichž mělo přístup více lidí a často nebylo jasné, kdo měnil jaké údaje, nemluvě o problémech s různými verzemi souborů.

Vzhledem k plánům pro nasazení jednotného CRM řešení vybrali v Deimosu řešení Salesforce.com, a to především proto, že nabízí mimo jiné CRM a helpdeskové nástroje, nativní mobilní aplikaci, jazykové mutace i možnost vývoje vlastní aplikace, v tomto případě právě modul pro projektové řízení výroby.

soutez_casestudy

Ve firmě se proto obrátili na společnost AspectWorks, jež je držitelem statusu Gold Partner Salesforce, která se postarala o rychlou implementaci řešení. Nyní probíhá řízení projektů v Deimosu rychleji a přehledněji. Řízení projektů a další moduly portálu jsou plně integrované s existujícím ERP řešením, k plánování slouží kustomizovaný Ganttův diagram časově se překrývající s alokační tabulkou zdrojů. Plánování je rozděleno na interní účely a na externí read- -only pohled pro zákazníky, kteří mohou sledovat informace o svém projektu na zákaznickém portálu. Součástí systému je také vytváření montážních listů generovaných z dat uložených v Salesforce a zaměstnanci mají mobilní aplikaci pro schvalování časových výkazů a zasílání žádostí o dovolené.

Nejvíce si v Deimosu chválí možnost sledovat průběhy projektů v jedné aplikaci, sledovat, kým a jaké změny do projektů byly zadány, komplexní reportování, plánování lidských zdrojů a prediktabilitu.

Byl pro vás článek přínosný?