Hlavní navigace

Aktualizace na iPhony přinese „rychlé“ bezdrátové nabíjení

15. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Díky chystané aktualizaci operačního systému iOS 11.2 se iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X dočkají takzvaného rychlého bezdrátového nabíjení.

Nová aktualizace umožní u nejnovějších iPhonů „rychlé nabíjení“ 7,5W technologií, zatímco současná verze iOS 11.1.1 podporuje bezdrátové nabíjení s napětím jen 5 wattů. Verze systému Apple iOS 11.2 je v současné době ve stádiu betaverze a k uživatelům by se měla dostat zhruba v následujícím měsíci.

Ačkoliv jsou všechny tři nejnovější iPhony schopny nabíjení až do 15 wattů díky podpoře specifikace Qi 1.2, jsou softwarově omezeny tím, že platforma iOS taková napětí v současné době neumožňuje. Při svém vydání v září letošního roku tak smartphony od Applu podporovali jen výše zmíněné napětí o hodnotě pěti wattů.

Navíc je třeba podotknout, že „rychlé“ nabíjení s hodnotou 7,5 W podporují pouze některé bezdrátové nabíječky.

Výrobce bezdrátových nabíječek RAVpower už podle informací portálu MacRumors nové rychlosti nabíjení otestoval na iPhonu X, který je v prodeji teprve od 3. listopadu.

Apple se na bezdrátové nabíjení evidentně zaměřuje stále více, jenže oproti mnohé androidové konkurenci mu v této oblasti trochu ujel vlak. Nicméně snaží se a v poslední době vytvořil svou vlastní nabíjecí podložku s názvem AirPower. Ta bude k dispozici v příštím roce a půjde o nabíječku s velkou plochou tvaru obdélníku, na které najednou nabijete až tři zařízení Apple včetně například hodnek Apple Watch 3 nebo sluchátek AirPods.

soutez_casestudy

Americký gigant zatím nevysvětlil, proč zvolil pomalejší variantu bezdrátového nabíjení, když některé smartphony s Androidem podporují až 10W napětí. Nejspíše však za to může cena potřebných komponent.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?