Hlavní navigace

8 tipů pro identifikaci nejlepšího vývojáře (1.)

16. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Kirill Kedrinski - Fotolia.com
Najmutí vývojáře může být pro vaši firmu rozhodnutím s rozporuplnými výsledky.

Najmutí špatného vývojáře může zničit celý projekt či výrazně zvýšit náklady. Podívejte se společně s námi na tipy, jak najmout toho správného vývojáře.

1. Myslete dopředu

Myšlení dopředu je pro nalezení toho správného kandidáta velice důležité. Spousta společností si v případě hledání vývojáře nevyhradí čas na promyšlení budoucnosti. „S novými technologiemi,“ říká Chad Lilly, ředitel pro lidské zdroje ve společnosti Lextech, „budou mít vývojáři méně skutečně specifické technické expertízy, takže si HR manažeři budou muset uvědomit, že záleží hlavně na vlohách a talentu. Nenajdete nikoho, kdo má čtyři roky praxe s technologií, která existuje pouhé dva roky – to je přesně ta oblast, kde přichází na řadu přemýšlení dopředu ze strany HR manažerů.“

Další příklad ukazuje, co má Lilly na mysli: společnost „A“ používá svůj vlastní systém pro správu obsahu, ovšem v příštím fiskálním roce přemýšlí o přesunu na open source CMS, jako je Joomla nebo Wordpress, aby ušetřila peníze.

příloha_ovladnete_sva_data

Nyní byste si nejspíše představovali, že taková společnost začne hledat na trhu práce vývojáře, který se vyzná v open source – ale s překvapením zjistíte, že spousta společností takového člověka nehledá. Velice mnoho firem prostě vyhledává člověka s přesně takovými znalostmi, jaké měl člověk, který firmu opustil, nebo při vyhledávání vývojáře prostě berou v úvahu jenom současné systémy a aktuálně zapojené technologie. Ale musíte myslet dopředu – jaké technologie se objeví příští rok? Podle Lillyho byste si měli vybrat právě takového vývojáře, který má potenciální talent rychlé adaptace na novinky.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?