Hlavní navigace

5 nejlepších aut roku 2022. Najdete mezi nimi svého favorita?

3. 11. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Hyundai
O titul nejlepšího auta roku 2022 letos soutěžilo 28 uchazečů.

Vybraná porota složená ze 102 odborných novinářů ocenila elektromobil Hyundai Ioniq 5. Kromě vítěze ale za zmínku stojí i další finalisté. Podívejte se, které modely se dostaly mezi ty nejlepší z nejlepších. 

1. Ford Mustang Mach-E

V letošním roce celou soutěž ovládly elektromobily. Jedním z nich bylo první plně elektrické SUV od značky Ford. Díky provedení v GT se řadil mezi ty hbitější jedince. Z 0 na 100 km/h mu nedělá problém zrychlit za 3,8 sekundy. Pro běžné použití se pak hodí více než velkorysý dojezd 600 km. Sami vývojáři však nejvíce vyzdvihují atraktivní design a nejmodernější technologie, díky nimž si řízení zkrátka zamilujete.

2. Kia EV6

Své štěstí zkusil i elektrický crossover Kia EV6 s výkonem 585 koní a dojezdem až 538 km. Jeho největší kvalitou je revoluční a v praxi nedocenitelná DC rychlonabíječka. Podle výrobce dokážete téměř vybitý crossover nabít na 80 % za necelých 20 minut.

3. Lexus NX

Lexus nezůstává pozadu. Rovněž představil svůj první plug-in hybrid a zároveň s ním novou generaci vozů, která má svým inovativním designem symbolizovat „funkční krásu“. Co se výkonu týče, s 306 koňmi a zrychlením z 0 na 100 km/h za 6 sekund v silné konkurenci lehce pokulhává. Zato vyniká novou designovou koncepcí interiéru s intuitivním infotainmentem zvaným Tazuna.

CS24

4. Toyota GR86

Subaru do soutěže přišlo se staronovým vozem Subaru BRZ, kterého se ale na evropském trhu nedočkáme. Jeho obdobu nám však nabídne Toyota. Jde o kompaktní sportovní kupé s atmosférickým motorem o výkonu 234 koní. Bohaté zkušenosti značky v motosportu dopomohly k vývoji vozu, který vám zprostředkuje nefalšovanou radost za volantem.

5. Hyundai Ioniq 5

Není překvapením, že v době, které dominují velká a zároveň elektrická auta, ovládlo soutěž o nejlepší vůz roku elektro SUV Hyundai Ioniq 5. Porotu okouzlilo inovativním designem a moderními technologiemi, které umožňují rychlejší dobíjení, zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,1 s a maximální dojezd až 507 km.

Byl pro vás článek přínosný?