Hlavní navigace

Budoucnost mobilní bezpečnosti: aplikace v HTML5

28. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Yuri Arcurs - Fotolia.com
Jen málo problémů způsobuje CIO takové vrásky jako mobilita a BYOD. Klidnější noci, ale i nové problémy přinesou letos IT ředitelům čtyři trendy v oblasti mobilní bezpečnosti, s nimiž přišla firma Forrester Research.

← Souvislá, on-demand mobilní „virtualizace“ předstihne MDM

Začnou se šířit podnikové aplikace v HTML5

Podle Wangové se stanou preferovaným způsobem dodávky podnikových aplikací HTML5 aplikace (nikoliv aplikace nativní). Argumentace je následovná: koncem roku 2013 začnou nést své ovoce snahy americké Federální komunikační komise (FCC) o uvolnění dodatečného bezdrátového spektra. To bude znamenat levnější a spolehlivější konektivitu. Jak bude konektivita všudypřítomnější, stanou se podle Wangové normou online komunikační modely (namísto offline modelů).

„To připravuje cestu HTML5 dodávkám,“ říká Wangová. „HTML5 aplikace jsou atraktivní z mnoha důvodů, přičemž těmi hlavními jsou jednodušší a levnější vývoj a také nižší náklady na údržbu. Nativní aplikace stále zůstanou v hledáčku spotřebitelského trhu, ale v oblasti podnikových aplikací uvidíme v roce 2013 a později nárůst úsilí v oblasti vývoje HTML5.“

To podle Wangové znamená, že se stále více podnikových aplikací bude přesouvat ze zařízení do cloudu.

„To představuje skutečný způsob, jakým se budou měnit aplikační portfolia podniků z převažujícího modelu klient/server na SaaS dodávky nezávislé na platformě,“ říká Wangová. „V nejbližší době začnou podniky navyšovat své investice do aplikací hostovaných v cloudu a dodávaných cloudem. Výsledkem toho bude, že se důležitým kontrolním bodem na zařízení budou stále více stávat mobilní prohlížeče; věříme tomu, že rok 2013 přinese inovace v oblasti bezpečných technologií mobilních prohlížečů, které přinesou tolik potřebnou kontrolu nad bezpečností a soukromím na zařízeních.“

soutez_casestudy

Tvrdí nicméně, že dostat tyto bezpečné prohlížeče na zařízení bude výzva – taková, které organizace s podnikovými app story budou čelit jistěji a vyrovnaněji než ty bez nich.

Mobilní služby založené na identitě přinesou do centra dění téma soukromí →

Byl pro vás článek přínosný?