Hlavní navigace

Znáte VPS hosting? Jde o výbornou alternativu k pořizování vlastního serveru

15. 11. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Faster.cz
Bez hostingu by se počítačový svět obešel jen stěží. Tento pojem totiž v sobě ukrývá princip, kdy uživatel využívá serverový prostor.

Obvykle výměnou za měsíční poplatek. Jde zkrátka o pronájem části hardwaru, kterou pak můžeme využít především pro provozování webových stránek. Webhosting je v tomto případě zdaleka nejpopulárnější formou. Provozovatelé webových stránek přitom mohou stejně jednoduše využívat službu, která je mnohem výhodnější.

Tou je VPS hosting. Základní princip je zde velmi jednoduchý. Opět jde o faktický pronájem části prostoru na server. Nezaměnitelnou výhodou VPS hostingu, neboli virtuálního serveru je ovšem fakt, že v jeho případě vám poskytovatel služby garantuje jasně vyčleněný výkon daného serveru. S tímto přístupem u webhostingu počítat nemůžete. Zde je naopak naprosto běžnou praxí situace, kdy jsou jednotliví uživatelé omezováni. Probíhat to může tak, že pokud na jednom z webů, který běží na stejném serveru, skokově stoupne návštěvnost, projeví se to negativně na stabilitě ostatních webů.

CS24


Autor: Faster.cz

U VPS hostingu můžete na tento scénář díky již zmíněné garanci porce výkonu zapomenout. Proto je virtuální server stále populárnější také mezi provozovateli webových stránek. Žádný z nich totiž přirozeně nestojí o nečekané výpadky, které jej mohou stát peníze. Stejně tak mohou tuto přelomovou službu využívat také firmy, které svým využívají pokročilé informační systémy. Ty mohou být nainstalovány na serveru, a tím pádem být přístupné prakticky odkudkoliv. To vše bez nutnosti budovat vlastní datacentrum.

O vše se postará majitel serverů jako například česká společnost Faster CZ. Mezi její zásady patří spolehlivá služba a férová cena. Pronájem VPS totiž lze pořídit už za stokoruny měsíčně. Díky tomu je virtuální server skutečně bezkonkurenční službou. Přesvědčte se sami na stránkách firmy.

Byl pro vás článek přínosný?