Hlavní navigace

Výsledky Hitachi za 3. čtvrtletí fiskálu 2007

9. 4. 2008
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

3. čtvrtletí fiskálního roku 2007 bylo pro Hitachi Data Systems velmi úspěšné. Hardware, software a služby vzrostly meziročně o více než 15 %. Zvlášť dobře si vedly software a služby pro storage – a to je trend, který lze sledovat každé čtvrtletí.

3. čtvrtletí fiskálního roku 2007 bylo pro Hitachi Data Systems velmi úspěšné. Hardware, software a služby vzrostly meziročně o více než 15 %. Zvlášť dobře si vedly software a služby pro storage – a to je trend, který lze sledovat každé čtvrtletí.

Software pro storage se zvedl o více než 15 % a storage služby o více než 20 %. Jde o výsledek celkové strategie SOSS a o pozitivní reakce od zákazníků po celém světě.

Za strategií storage řešení společnosti Hitachi Data Systems a následnou realizací stojí výrazný nárůst objemu informací. To bude i příčinou požadavků na nové technologie a nové přístupy k zákazníkům, kteří se budou snažit informace zpracovat. A je zřejmé, že mezi hlavní oblasti, v nichž zákazníci potřebují pomoc, patří nejen storage, ale také služby spojené s obsahem. Oba tyto faktory, které pobízejí trh, se dobře kryjí se strategií rozšiřování přítomnosti společnosti Hitachi Data Systems na těchto rychle rostoucích trzích s řešením společnosti pro archivaci obsahu (HCAP) a také s řešením HNAS (ve spolupráci s partnerem BlueArc). V následujících několika měsících bude společnost Hitachi Data Systems pracovat na důležitém ohlášení podporujícím strategii v oblasti souborových služeb. Detaily budou známy brzy.

Tržby za USP a USPV ve třetím čtvrtletí byly velmi vysoké. Prodej high-endových produktů Hitachi Data Systems vzrostl meziročně o více než 15 % (kvartálně o více než 30 %). Věříme, že společnost Hitachi Data Systems v tomto čtvrtletí získala významný tržní podíl na trhu high-endových storage systémů – díky silnému produktovému portfoliu inteligentních řadičů pro virtuální storage (Intelligent Virtual Storage Controllers), které jsou zaměřeny na celý tento tržní segment.

Dobře si vedly i storage systémy střední třídy. Střední třída dosáhla kvartálního nárůstu o více než 15 % (meziročně o více než 5 %). Storage řešení střední třídy si našla cestu i do velkých podniků. Gartner ve svém posledním Magickém kvadrantu pro podniková úložná disková pole střední třídy umístil společnost Hitachi Data Systems do kvadrantu leaderů. V této oblasti společnost připravuje další zajímavé věci.

II. Podrobné výsledky: segmenty obchodu se storage systémy
Následuje podrobný přehled o obchodních výsledcích jednotlivých hlavních segmentů: hardwarové storage systémy (high-endové a střední třídy), software a služby.

V high-endovém segmentu byly tržby za USP a USPV ve třetím čtvrtletí velmi silné a jejich nárůst dosáhl meziročně více než 15 % (a byl ve srovnání s předchozím čtvrtletím vyšší o více než 50 %).

V tomto čtvrtletí společnost Hitachi Data Systems získala významný tržní podíl na trhu high-endových storage systémů -- díky silnému produktovému portfoliu inteligentních řadičů pro virtuální storage (Intelligent Virtual Storage Controllers), které se zaměřuje na celý tento tržní segment. Tržby EMC Symmetrix za prosincový kvartál se meziročně zvedly o 12 %.

Společnost Hitachi Data Systems se těší poptávce globálních zákazníků po storage platformě USP V. Jde o jediný storage systém, který může externě virtualizovat heterogenní storage systémy. Ke dnešnímu dni bylo dodáno přes 7 300 inteligentních řadičů pro virtuální storage – Invista je stále ‚neviditelná‘ s pouhými několika stovkami instalací (a měl bych připomenout, že jde o testovací implementace).

Hitachi Data Systems je jediný významný dodavatel, který může zákazníkům nabídnout dynamický provisioning. Jde o jedinou společnost, která může zákazníkům poskytnout jeden replikační engine a jedno řídicí rozhraní pro všechny úložné prostředky – bez ohledu na náklady, výrobce, typ, cenovou hladinu a bez ohledu na to, zda jde o blokové, souborové nebo objektové řešení.

Segment modulárních systémů prosperuje díky prodejům storage systémů AMS a WMS. Tento segment vzrostl o více než 15 % oproti předchozímu čtvrtletí (a o více než 5 % meziročně). V této oblasti se nám povedlo několik velkých kroků vpřed. Tento rok bylo ohlášeno vylepšení produktových řad AMS/WMS včetně zcela nových služeb pro úsporu napájení (Power Savings Services), které znamenají ekologické přínosy v oblasti napájení a chlazení. Pro řadu střední třídy byla také ohlášena multiprotokolová konektivita.

Co se týče storage softwaru a služeb,software vzrostl meziročně o necelé dvě desítky procent (oproti minulému čtvrtletí o více než 50 %).

Tržby za služby vzrostly meziročně o desítky procent. Vzrostly zejména tržby za CS & S, když meziroční růst byl více než 50% (ve srovnání s minulým čtvrtletím mezi 20 a 50 %). Velká část tohoto růstu pochází z tržeb za údržbu softwaru a rostoucího zájmu zákazníků o software.

III. Podrobné výsledky podle geografických oblastí
Vidíme, že všechny tři oblasti dosáhly ve srovnání s předchozím čtvrtletím dvouciferného růstu. Za povšimnutí stojí, že region APAC vzrostl oproti předchozímu čtvrtletí o více než 40 %. APAC vzrostla o téměř 30 % i v meziročním srovnání, zatímco růst EMEA dosáhl meziročně přes 15 % a obě Ameriky vzrostly meziročně o jednotky procent.

V oblastech AMERICAS a EMEA byly realizovány dostatečné investice do podpory go-to-market aktivit. Bylo otevřeno nové Centrum zákaznických řešení v marylandském Hannoveru, které je vybavené nejmodernější laboratoří pro předvádění řešení. Také byla otevřena nová prodejní kancelář v New Yorku pro podporu rozšiřující se zákaznické báze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku