Hlavní navigace

Velikáni světa IT v komiksovém provedení

15. 8. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Dnes si dáme poněkud oddechovější téma: přemýšleli jste někdy nad tím, jaké nadpřirozené schopnosti by v komiksu měli třeba Steve Jobs nebo Bill Gates?

Jak je známo, svět technologie je plný dramatu – dramatu, které není vzdálené mnoha klasickým scénářům známým z komiksových knih. Zde najdete skryté identity smetánky technologické scény, od Jobse přes Gatese až po Zuckerberga.

Steve Jobs


Když byl při své bolestné prvotní spolupráci s Applem vyhoštěn z firmy, Steve Jobs se podrobil radikálnímu přetvoření. Pýcha a zloba ještě více znásobila jeho RDF (Jobsův pověstný "reality distortion field" - stav, ve kterém realita ustupuje jeho požadavkům a přáním) díky svému bezchybnému smyslu pro design a estetiku byl schopen začít ohromovat svět. Všichni najednou začali toužit po jeho technologických výstřelcích a s každým, kdo byl natolik hloupý a bránil se populárním blýskavým tretkám, si Jobsův tajný zásahový tým „domluvil schůzku“.

Bill Gates


Bill Gates kdysi vydělával miliardy zneužíváním světového trhu, ačkoliv neprodával zbraně, ale neuvěřitelně přebujelý operační systém a všudypřítomný kancelářský software. Když si však uvědomil, jakou ze světové produktivity udělal hrůzu, rozhodl se svůj dluh lidem splatit, a to stvořením svého vlastního superhrdinského obleku pro boj s nespravedlností (a malárií v Africe). Proslýchá se, že optická technologie implementovaná v jeho obleku nakonec našla svou cestu až do Kinectu.

Linus Torvalds


Linus Torvalds bojuje za pravdu, spravedlnost a právo používat počítač bez jakýchkoliv závazků k výrobcům  operačního systému. Rovněž si zvládá nakódovat jakoukoliv superhrdinskou pomůcku právě potřebuje, ale nejen to, také se těší z nekonečné podpory ze strany konfederace svých spojenců s otevřeným zdrojovým kódem. Samozřejmě, jeho partner Tux se na cestách zase stará o uvolněnou atmosféru.

Ada Lovelace


Každé technologické superstvoření může vysledovat, že jeho kořeny vedou až zpět k 19. století a k Adě Lovelace (detailní popsání Babbageova mechanického počítače). Oficiální zpráva tvrdí, že zemřela krátce poté, co začala objevovat pravou moc počítače. Konspirační teorie na druhou stranu uvádí, že stále obchází po internetu v podobě přátelského ducha a podává pomocnou ruku těm, kteří si ji zaslouží.

soutez_casestudy

Zbylé komixové postavičky z IT branže naleznete v článku na sesterském serveru PC World

http://pcworld.cz/ostatni/devet-it-velikanu-v-komiksovem-provedeni-20729

Byl pro vás článek přínosný?