Hlavní navigace

Téměř potvrzeno: iPad 3 bude mít extrémní rozlišení

23. 8. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

O displeji s rozlišením 2048x1536 bodů se spekulovalo již před uvedením druhé generace iPadu, podle informací z Wall Street Journal bychom se jej měli dočkat u třetí generace počátkem příštího roku.

Zprávy, které redaktoři WSJ získali podle všeho od výrobců komponent pro třetí generaci iPadu v Číně, údajně potvrzují, že nový tablet, jehož zkušební výroba by měla být zahájena již v říjnu, bude opět přinejmenším o několik kroků před konkurencí (jejímž špičkovým zástupcem je v současné době Galaxy Tab 10.1 od Samsungu).

Podle článku na WSJ jeden z dodavatelů komponent Applu prohlásil, že společnost potvrdila objednávky součástek pro 1,5 milionu kusů třetí generace iPadu. Přístroj by měl mít obrazovku s uhlopříčkou 9,7 palce a údajně čtyřnásobným rozlišením 2048 x 1536 bodů - poměr stran by tak měl zůstat zachován, stejně jako zpětná kompatibilita aplikací, podobně jako tomu bylo při uvedení iPhone 4. Výroba nových tabletů by měla naplno naběhnout závěrem roku, aby jich bylo připraveno dostatečné množství pro uvedení počátkem roku 2012.

soutez_casestudy

Přestože Apple tyto informace už tradičně odmítá komentovat, byl by přechod na displej s extrémním rozlišením logickým krokem, protože třetí generace iPadu bude vstupovat na trh do velmi ostrého konkurenčního prostředí nejen ze strany Samsungu, ale především Motoroly (její akvizici nedávno zahájil Google) a také řady méně významných hráčů v oblasti tabletů jako je Asus, Acer či HTC.

Jakkoliv nepopíráme, že i tato zpráva zůstává pouhou nepotvrzenou spekulací (byť z poměrně seriózního zdroje), ovlivní nejspíše uvažování těch, kdo již iPad vlastní a uvažovali o přechodu na jeho druhou generaci - v dané situaci se jim určitě vyplatí počkat. Naopak ti, kdo o upgradu doposud ani neuvažovali (na řadu věcí je první generace iPadu naprosto dostačující a vyrovná se mnoha tabletům s Androidem 3.0), budou mít v případě třetí generace iPadu v displeji přinejmenším jeden pádný důvod (máme ale pocit, že se jich určitě nakonec najde víc). O tom, jak přístroj bude vypadat, můžeme pochopitelně jen spekulovat, například s kolegy z ChannelWorldu.

Byl pro vás článek přínosný?