Hlavní navigace

SUSE získala společnost Rancher Labs

4. 12. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © FotolEdhar - Fotolia.com
Uskutečněná akvizice posílí nabídku SUSE o otevřenou platformu pro správu kontejnerového systému Kubernetes s možností nasazení v libovolném prostředí. Cílem transakce bylo nabídnout zákazníkům silnou základnu pro digitální transformaci a zavádění inovací.

Společnost SUSE oznámila dokončení akvizice společnosti Rancher Labs a její platformy pro správu kontejnerového systému Kubernetes. Cílem transakce bylo vytvořit ucelenou nabídku open-source řešení pro podnikové zákazníky, usnadnit jim zavádění inovací a poskytnout možnost agilního vývoje aplikací.

Rancher Labs nedávno získalo titul lídra v žebříčku analytické společnosti Forrester Research pro oblast multicloudových kontejnerových vývojářských platforem. Jeho řešení umožňuje nasazovat, spravovat a škálovat Kubernetes na libovolné infrastruktuře a bez ohledu na typ prostředí, ať se jedná o datacentrum, cloud, vzdálenou pobočku nebo okraj sítě.

SUSE uvádí, že prioritou pro obě společnosti je důraz na otevřený přístup, což se v případě Rancher Labs projevuje podporou celé řady distribucí Kubernetu a různých operačních systémů. Zákazníkovi tak podle SUSE nehrozí vendor lock-in a naopak má možnost se rozhodnout, kde a jak bude Kubernetes nasazen.

Věděl jsem, že SUSE je pro nás správnou volbou,“ uvádí k akvizici Sheng Liang, donedávna CEO Rancher Labs, nyní prezident SUSE pro vývoj a inovace. „Společně teď budeme podporovat všechny zákazníky, kteří se vydávají cestou cloudových řešení a modernizace infrastruktury tak, aby odpovídala jejich dnešním potřebám.“

Díky našemu silnému a modulárnímu přístupu k otevřenému softwaru mohou zákazníci očekávat spolehlivost a bezkonkurenční agilitu pro své inovace, ať budou zaváděny kdekoliv – v datacentru, v cloudu, na kraji sítě i jinde,“ dodává CEO SUSE Melissa Di Donatová.

CS24

Oznámení o dokončení akvizice přichází nedlouho po zveřejnění výsledků SUSE za poslední kvartál, ve kterém se mu opět dařilo. Společnost například dosáhla 87% meziročního nárůstu smluvní hodnoty poskytovaných cloudových služeb a zaznamenala 21% zvýšení počtu kontraktů v hodnotě přes milion dolarů.

Zdroj: SUSE

Byl pro vás článek přínosný?