Hlavní navigace

Slack se kvůli podnikové bezpečnosti bude integrovat s EMM

15. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © violetkaipa - Fotolia.com
Slack umožní podnikovým administrátorům integraci jeho služby pro spolupráci s 21 různými softwarovými platformami pro správu podnikové mobility (EMM), což umožní vylepšení funkcí pro zabezpečení, dostupnost a správu.

Poskytovatel služby pro zasílání zpráv spolupracoval s AppConfig, skupinou zabývající se otevřenými standardy, což mu umožnilo integraci do API 21 poskytovatelů EMM řešení.

Slack podle svého vyjádření zároveň úzce spolupracuje se třemi poskytovateli EMM – VMware Airwatch, MobileIron a Blackberry Good – aby „zajistil bezproblémovou zkušenost našich společných zákazníků“.

„EMM je velice důležitým přídavkem do sady bezpečnostních prvků Slacku na podnikové úrovni, která obsahuje také šifrování dat při přenosu i v klidu,“ píše Slack.

Ještě před tímto oznámením představil Slack své vlastní šifrovací řešení. Nyní dokáže nabídnout stejné kryptografické zabezpečení stavící na technologiích poskytovatelů EMM řešení.

EMM je komplexní metoda pro vzdálenou správu mobilních zařízení (nezávislá na hardwaru), a to včetně jejich konfigurace i podnikového obsahu, který je na nich generován, skrze správu mobilních zařízení a správu mobilních aplikací. EMM zahrnuje vše: dokáže kontrolovat přístup ke korporátním aplikacím, interním webovým stránkám, a dokonce i datovým silům, která jsou s nimi spojena.

Integrace s EMM umožňuje Slacku zprostředkování SCIM (otevřeného API pro správu uživatelských identit), dvoufaktorové ověřování či vzdálené smazání dat na zařízení.

CS24

Nová funkce, „Profiles in Slack“, umožňuje administrátorům zajistit si informace o lidech v každém z korporátních týmů, které platformu pro zasílání zpráv používají. K dispozici jsou jméno a příjmení, konkrétní umístění daného zaměstnance, popis jeho pracovní činnosti i pozici v rámci divizí.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?