Hlavní navigace

Samsung uvádí Galaxy S8 a S8+, včetně displejů Infinity

30. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Samsung
Samsung na své středeční akci v New Yorku odhalil smartphony Galaxy S8 a Galaxy S8+, jež jsou oba vybaveny zakřiveným Infinity displejem, který lze nalézt na řadě Galaxy Note. Vůbec poprvé nebude mít Samsung vlajkovou loď s plochým displejem.

Galaxy S8 disponuje 5,8palcovým Quad HD+ Infinity displejem s rozlišením 570 ppi, zatímco Galaxy S8+ má 6,2palcový Quad HD+ Infinity displej s rozlišením 529 ppi. Obě zařízení jsou vybavena 4 GB RAM a osmijádrovým procesorem, který se může lišit v závislosti na regionu nebo operátorovi.

Oba modely zůstávají tenké a kompaktní – jsou taky o něco málo tenčí než jejich předchůdci, což by mělo zjednodušovat jejich držení v jedné ruce.

Další velkou změnou je chybějící fyzické domácí tlačítko, které uvolnilo prostor většímu displeji. Namísto něho se přímo na displeji objevilo virtuální tlačítko s haptckou zpětnou vazbou, jež alespoň trochu imituje klasické mechanické tlačítko. Oba telefony jsou vybaveny jackem na sluchátka, rozšiřitelným úložištěm a nabíjením přes USB typu C a jsou odolné vůči prachu a vodě.

Fotoaparát s 12megapixelovým rozlišením, nacházející se vzadu, zůstává víceméně stejný, až na to, že Samsung vylepšil automatické ostření pro vyšší rychlost snímání. Přední fotoaparát na S8 a S8+ byl upgradován z 5 na 8 megapixelů.

Baterie s kapacitou 3 500 mAh u S8+ je o 100 mAh slabší než baterie u Galaxy S7 Edge, její výdrž by však měla být kompenzována efektivnějším procesorem. Galaxy S8 bude vybaven 3000mAh baterií, stejně jako Galaxy S7.

Zabezpečení bude mít na starosti technologie Samsung Knox se širokými možnostmi nastavení, a kromě toho se uživatelé dočkají i další novinky v podobě virtuálního asistenta s názvem Bixby.

Společně s telefony byla uvedena taktéž dokovací stanice s názvem Samsung DeX, která z vašeho S8 nebo S8+ učiní plně funkční desktopový počítač. Kromě „převedení“ Androidu na desktopovou verzi získáte také možnost připojení externího displeje, klávesnice a myši.

Pro spolupráci s DeX byly optimalizovány aplikace Samsungu, jakož i některé aplikace třetích stran. Do seznamu se aktuálně řadí Microsoft Excel, PowerPoint a Word či aplikace Adobe Lightroom.

soutez_casestudy

Galaxy S8 a S8+ jsou na českém trhu dostupné po předobjednávky od 29. března od 18:00, přičemž menší zařízení bude stát 21 999 Kč, větší pak 24 999 Kč včetně DPH (doporučené maloobchodní ceny).

Zdroj: CIO.com/TZ Samsung

Byl pro vás článek přínosný?