;
Hlavní navigace

RPA – přivítejte nového kolegu, co za vás udělá nudnou práci

4. 3. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Atos
Kéž bych měl více času na tvořivou práci, na inovace, zkrátka na vytváření přidané hodnoty!

Pokud si to vy nebo lidé u vás ve firmě často říkáte, pak, vás pravděpodobně trápí množství rutinních administrativních úkolů, které sice nebývají nikterak náročné, ale zaberou mnoho času. Chtěli byste, aby se to změnilo? Potom se podívejte na rozhovor s Ivem Kovačičem, odborníkem na robotizaci a automatizaci ze společnosti Atos.

Hovoří v něm o RPA – tedy Robotic Process Automatization. To je způsob, jakým se lze zbavit opakujících se rutinních a nudných činností a moct se věnovat něčemu přínosnějšímu. Dříve se takové činnosti mohly snadno outsourcovat, většinou v asijských zemích. Jenže s rostoucí cenou práce přestává být tato alternativa ekonomicky zajímavá. Typicky jde o úkoly, které mají jasně daná pravidla, podle kterých se zpracovávají, ale kvůli jejich množství jsou časově náročné. Nyní mohou tuto práci vykonávat softwarové roboty.

ICTS24

Jejich výhodou je to, že se neunaví, pracují bez přestávek a bez chyb, které by bylo složité a nákladné dohledávat, nemají požadavky na zaměstnanecké  benefity a neodejdou i s know-how a získanými znalostmi jinam. Navíc na trhu práce je dnes obtížné sehnat nejen kvalitní ale i spolehlivé lidi. Je tak lepší nechat dělat roboty co umí a kvalifikovaným lidem rozvázat ruce. Ti se pak mohou věnovat tvořivé práci a popustit uzdu inovací a kreativity nebo se více soustředit na zákazníky.

Pokud vám informace z rozhovoru s Ivem Kovačičem budou málo, více jich získáte na webu digitalnitransformace.cz. Široký tým odborníků společnosti Atos je připravený zodpovědět vám vaše dotazy ohledně RPA a samozřejmě i následně vytvořit vašeho nového „robotického kolegu“ který za vás udělá nudnou práci. Tím to ale nekončí. RPA je na prahu doby, kdy bude využívat systémy strojového učení a umělou inteligenci. Také tomu se v Atosu intenzivně věnují. Kdo ví, možná za vás nový kolega udělá nejen nudnou práci, ale dokonce si s ním při kávě i poklábosíte.